Rally lydighet i Bø!

I helga var jeg i Bø på rally lydighets stevner og det har jeg gleda meg til lenge. Tidligere i uken så det ut som det holdt med å pakke med seg regntøyet, men utover uken så det lysere ut. Det vi fikk var en helg med strålende vær, vi hadde kun ei bittelita regnskur på lørdag ellers hadde vi sol, sol og sol 🙂 Ikke nødvendigvis det beste været for bikkjene å jobbe i men veldig kjekt da en skal være ute hele dagen.

Hadde vel ikke så veldig klare mål for denne helgen, men jeg håpte jo på å klare ett cert til på Indi og så ville jeg jobbe for å få Mia til å trives i ringen igjen. Siden vi var på Morokulien i fjor høst har jeg gått og sagt at jeg skal slå drømme teamet Birthe og Bella, men det har ikke vært så lett. Hadde jo ett lite håp om at jeg skulle klare det denne gangen da. Vi har vært klare på at disk ikke teller, det skal være på poeng. I Drammen i januar hadde vi lik poengsum, men de gikk litt raskere så det var nesten. Dermed følte jeg at det ikke var helt umulig å skulle klare det heller.

La oss starte med Mia på det første stevnet fikk hun 161 poeng og 6. plass. Dronninga gikk ganske bra hun, men jeg gjorde en del førerfeil som trakk mye (fy for skam). I tillegg går det ikke så fort så vi fikk 7 poeng trekk på brukt av tid. Uansett fullførte vi og Mia var fornøyd og da var målet nådd for 1. stevne i alle fall.På det 2. stevnet fikk hun 178 poeng og kom på 8. plass. Jeg ser at jeg er litt kjapt ute med å gi en ekstra kommando istedenfor å ha litt is i magen å vente og se om hun har fått det med seg første gangen. Det er noe jeg må skjerpe meg på for vi taper mye poeng på dobbelt kommandoer. Uansett gikk hun en bra bane og hadde litt bedre fart på dette stevne. Også denne gangen virket hun fornøyd.

Søndag var det enda varmere enn lørdagen så jeg tok bikkjene med for å bade før stevnet. Dronninga ville slettes ikke bade, så hun fikk seg en kjapp runde i dusjen istedenfor. På søndagens 1. stevne fikk hun 190 poeng og sitt 1. cert, HURRA,HURRA 🙂 Det holdt til 4. plass. det ble litt dobbel kommandoer der også, men Dronninga var veldig fornøyd i ringen. Jeg er så heldig at jeg har en observant treningskompis som mente at jeg kanskje trykket Mia i slalomen ved at jeg lente meg mot henne og at det kanskje var derfor det gikk tregt i slalomen. Så på det 2. stevnet var jeg veldig bevisst på at jeg skulle unngå det og jammen ble det bedre fart på frøkna. Det er så kjekt når man finner ut av slike ting så en kan få rettet på det. Hun fikk 183 poeng og kom på 3. plass. Så når det gjelder Mia må jeg si meg superfornøyd, hun har vært fornøyd og jobba seg igjennom alle 4 stevner. Mye av poengtrekket har gått på førerfeil og tidsfeil, så nå vet jeg hva jeg har å jobbe med videre. Det virker som om Mia har blitt mye tryggere på Elite øvelsene også, noe som nok gjør at hun syntes det var moro å gå stevner igjen. Siden jeg er ett ivrig medlem av Diskeklubben var det ekstra kjekt at vi klarte 4 stevner på rad uten å diske. jeg må vel også få lov å nevne at Mia og jeg slo Birthe og Bella på ett stevne, så da er det målet oppnådd også 🙂 Mia er fullstendig uberørt av andre hunder på stevner og virker veldig trygg så hun blir i alle fall ikke preget av ytre omstendigheter når hun går stevne og det er veldig godt å se.

Så var det Indi da, på det 1. stevnet fikk hun 179 poeng og kom på 5. plass. Hun var veldig dempet i ringen og ute av fokus, så det ble noen dobbel kommandoer. På det 2. stevne fikk hun 196 poeng og sitt 2. cert, HURRA, HURRA. Det holdt til en 4. plass Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å skryte mere av henne underveis slik at hun fikk opp selvtilliten litt mere og det fungerte.

På søndag syntes jeg hun virket mere dempet enn lørdagen, noe som jeg syntes var litt rart. Vanligvis blir hun tryggere for hvert stevne vi går, så søndagene pleier hun ofte å gå bedre på sånne stevnehelger. Dessverre fant jeg ikke ut hva årsaken var før jeg hentet henne til 2. stevnet. Jeg hadde latt Mia og Indi ligge i hytta før stevnene for der var det kjøligere. Før det 2. stevne ble jeg sittende i hytta en stund og da hørte jeg en hund på baksiden av hytta som sto og bjeffet. Jeg hadde satt opp vinduene på baksiden fordi jeg tenkte at da fikk de minst støy fra stevneplassen, snakker om å bomme totalt. Indi hadde ligget å hørt på dette og når andre hunder blir stående å bjeffe blir hun veldig usikker. Vel, vel ikke mye å gjøre med det, men greit å finne ut hva som preget henne.

På søndagens 1. stevne fikk hun 188 poeng og kom på 5. plass. Hun gjorde mye bra, men det ble noen dobbel kommandoer og jeg savnet den gnisten som jeg har sett hos henne på andre stevner. Men jammen meg klarte vi å slå Birthe og Bella på det stevnet så da er jeg jo strålende fornøyd :)På det 2. stevnet disket vi, rett og slett fordi jeg ikke kunne telle til 3 😦 På 3 skritt bakover gikk jeg bare 2 skritt, noe som bare er slurv fra min side. Ellers følte jeg at hun gikk bedre på det stevnet og var mere med, så dette var bare min feil.

Så konklusjonen er: Jeg har en masse uvaner jeg må pelle av meg og at jeg må skjerpe meg på stevner. Bikkjene kan sine ting, men når jeg surrer det til hjelper det liksom ikke. Siden Mia trives i ringen igjen, kan jeg begynne å jobbe for å få opp farten litt på stevner. Det er jo dette som er moro med å konkurrere  det er alltid noe man må gå hjem å trene mere på.

Lille Joy var også med for å få litt miljøtrening, hun storkoste seg der. Hilste med stor glede på alle som ville hilse og fulgte med på alt som skjedde. Ikke noe stress eller usikkerhet der nei. Det ble jo veldig mye venting i bur eller bare å sitte der uten at vi gjorde noe, men det taklet hun fint. Da jeg gikk stevner med de 2 andre måtte hu ligge i bur i hytta, det likte hun ikke. Men etter hvert gikk det bra også. Jeg måtte jo finne på noen lure løsninger da hun skulle ligge i hytta for hun klarte å snu hele buret opp ned da hun satt inni det. Ett par sko gikk føyka da hun klarte å komme seg ut av buret på lørdagskvelden da jeg satt ute og grilla, men pytt sann. Da vi gikk det siste stevnet lå hun ute i bur ett stykke unna og var rolig, så det går absolutt fremover med snuppa. Vi fikk også tatt oss ei lita treningsøkt på søndagen. I starten syntes hun det var mere spennende å se at Quizz fikk leke med frisbee, men etter hvert jobbet hun riktig så bra. En skulle kanskje tro at hun var sliten etter en helg med så masse inntrykk, men det var full fart når vi kom hjem i går. De 2 andre la seg bare på verandaen å slappet av mens Joy herja rundt i hagen.

Indi sitt 2. cert 🙂005Mia sitt 1. cert 🙂0113. plass på Dronninga 🙂013Det er slitsomt å være med på sånne stevne, men ikke søren om jeg legger meg til å sove og risikerer å gå glipp av noe……..019

028Tusen takk for at du henta en stol til meg Birthe, jeg ble såå glad……022Trenger liksom ikke bekymre seg over om disse trives i bur…..020

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Rally lydighet i Bø!

  1. Merete sier:

    Så gøy og hyggelig å lese! Heldige hunder! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s