DET ER ALDRI KJEDELIG Å TRENE EN TIBBE!

Til tider kan det være både krevende og frustrerende å trene en tibbe, men kjedelig er det aldri.

I forrige uke startet vi opp igjen med agilitytrening etter å ha hatt en pause i vinter. Jeg liker nemlig ikke å trene inne i hall, så derfor blir det bare trening på oss når det er utetrening. De eneste ambisjonene jeg har i agility er at bikkjene skal ha det gøy. Siden vi ikke trener så mye forventer jeg ikke at de skal bli superflinke, men jeg ser at det går fremover likevel.

Forrige onsdag var Mia i slaget og koste seg stort på banen, hun hadde god fart over hindrene og slalomen gikk greit. Som vanlig var bommen og tunnelen superkul, så der var det bånn gass. I dag var ble det en helt annen historie, jeg merket med en gang at hun var i «jeg gjør som jeg vil humør». Det var så vidt hun orket å hoppe over hindrene for de var da så skrekkelig høye må vite (vi prøvde å sette dem lavere, men de var fortsatt skrekkelig høye altså) , så jeg droppa å trene hoppehindre. Tenkte at da får vi gjøre ting som hun synes er ekstra morsomme da. Starta med mønet og da kvikna hun til gitt, hun raste over mønet i full fart dreit i godbit skåla, tverrsnudde og raste over igjen. Midt oppå mønet stoppet hun opp tittet seg rundt og oppdaget bommen. Da var det i full fart ned og rett bort til bommen også var det å rase over den ett par ganger. Jeg syntes det var kjekt med hund som trente seg selv, men de som tar agility trening litt mer på alvor enn meg var visst ikke enige. Samma det Mia hadde det supermoro og vi skal jo aldri konkurere i agility likevel. Etter en liten pause i buret tenkte jeg at vi fikk gjøre ett nytt forsøk, hun somla seg igjennom slalomen og overså glatt hoppehinderet. Ja,ja, prøve tunell da kanskje, joda det var dritkult. Full fart igjennom snurre 2 ganger rundt, rase igjennom igjen og ut på den andre siden, rygge i full fart for så å smelle ned i en dekk. Det ble ei veldig kort økt gitt. Etter en lang pause tenkte jeg at jeg fikk gjøre ett forsøk til, men da jeg skulle ta henne ut av buret fikk jeg ett blikk som sa: Tuller du med meg, trene mere nå som det har begynt å regne? Nei takk jeg har det fint her jeg er. Så da var hun ferdig med kveldens trening. Sånn er det bare å trene med Mia, en må liksom bare ta det som det kommer. Noen ganger er det bånn gass og noen ganger ser det ut som om hun kjeder seg til døde. Sånn er det uansett hva vi trener, enten det er lydighet, rally eller agility. Å trene på triks er vel det eneste som hun alltid synes er gøy. Så å trene tibbe krever at man ikke tar ting altfor seriøst og at man har mye humor ellers ville det blitt altfor frustrerende å trene. Men jeg elsker jo den lille dronninga med den STORE personligheten uansett jeg da.

Å trene med Indi er jo en helt annen historie. Hun har kommet seg veldig i agility og går høyst motvillig i buret når hun skal ha pause. Den farten som vi jobber for å få opp i lydighet er overhodet ikke noe problem i agility. Her er det mere om å gjøre å holde litt igjen for ellers går det litt over stokk å stein. Hun raser over både bommen og vippa i så stor fart at hun detter av hvis jeg ikke holder igjen. Detter hun av blir hun ikke skremt av det, men vil opp igjen med en gang. Foreløpig trener vi bare på lave hopp for visst vi setter opp på riktig høyde raser hun under for å komme fortere til godbitskålen. Hun har blitt mye flinkere på hoppkombinasjoner også, eller kanskje det er eieren som har blitt litt flinkere til å handle henne? Vi har fortsatt masse å jobbe med for selv om ikke hun heller skal konkurrere i agility, så vil jeg jo at vi skal bli så gode som mulig. Uansett en fantastisk hund å jobbe med som sikkert kunne blitt ett råskinn i agility hvis vi bare hadde hatt tid til å trene mere agility.

Dette innlegget ble publisert i Agility. Bokmerk permalenken.

2 svar til DET ER ALDRI KJEDELIG Å TRENE EN TIBBE!

  1. Nina sier:

    Du har herlige hunder Lise 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s