Lydighet kl.2

I dag var det nok en gang tid for å dra på lydighetsstevne, denne gangen var det Norsk Retrieverklubb Vestfold som arrangerte stevnet. Både stevneplassen og været var bra så dette lå an til å bli en fin dag. Jeg var spent men ikke supernervøs og Indi så ut til å ta det hele med stor ro, i overkant stor ro skulle det vise seg. La oss nå like godt se på hvordan de enkelte øvelsene gikk.

Fellesdekk 8,5: Kjapt fint neddekk, men INGEN kan noensinne påstå at jeg har en stressa hund. Da jeg kom tilbake fra bak telte lå hun pent der hun skulle så jeg var fornøyd. Da jeg kom inntil gløtta hun opp på meg og begynte å gjespe. Hun var så opptatt av å gjespe at hun ikke hørte den første kommandoen, så jeg måtte slenge på en kommando til for å få henne opp. Dommeren sa det så ut som om hun holdt på å sovne, slå den…..

Fri ved foten 8: Hun fulgte da med, men hun fulgte med alt annet samtidig. Dermed så hang hun litt etter i en helomvending og satte seg litt for langt foran meg på en holdt, men hun justerte seg selv inn på den. Dommeren kunne tenke seg litt mere sprut, JEG OGSÅ….

Dekk under marsj 9.5: litt usikker på hva han trakk for der.

Innkalling med stå 7: Der hadde hun faktisk veldig god fart for en gangs skyld, såpass god fart at det tok litt for mange skritt før hun sto, men hun dro igang med bra fart videre inn. Er egentlig veldig fornøyd med øvelsen selv om det ikke ble så bra med poeng, hvis hun nå får inn en bra fart skal det vel gå greit å få en kjapp stå etterhvert.

Stå under marsj 8,5:  Litt treig stopp og litt treig holdt.

Fremadsending med stå 7: Der løp hun kjapt ut til venstre for ruta for i den retningen var det noen som klappet, fikk dirrigert henne inn i ruta og hun stoppet på kommando.

Apportering 6,5: Jeg var igrunnen veldig spent på den øvelsen for forrige lørdag stoppet hun helt opp etter hun hadde plukket opp apporten. hun hadde nemlig fått det for seg at Dommeren skulle ta apporten hennes. Tidligere i uka har jeg kasta apporten og løpt ifra idet hun har plukket opp apporten og det har funka bra, men på fredag ville hun ikke plukket den opp i det hele tatt. Så var det dagens løsning på apporten for Indi da, hun løp kjapt ut plukket opp apporten og løp bort til dommeren og prøvde å levere den til han. Ropte på henne og hun kom inn og leverte apporten pent ifra seg. Dommeren bemerket at det ikke nyttet å bestikke Dommeren, shit.

Hopp over hinder med sitt 7: Hun hoppa fint over, sjena langt mot venstre og fikk somla seg i en sitt til slutt, hoppet greit tilbake å satte seg. Det mest imponerende var at hun faktisk hoppet hinderet tilbake og ikke løp ved siden av hinderet, det tyder på at hun iallefall har skjønt øvelsen.

Kontroll over hunden på avstand 6: Det har vært en øvelse hun har vært veldig trygg på, men i dag var det helt ukjent for henne og jeg måtte til med dobbeltkommandoer på oppsittene og siste neddekket. Egentlig bare irriterende spør du meg.

Helhetsinntrykk 9

Det resulterte i 153,5 poeng og 2. plass. Jeg er i hovedsaklig fornøyd, men jeg syntes det var ergelig med fellesdekken og avstandskommandoen. I dag var hun ikke så dempa som forrige lørdag å det er jo veldig positivt. Ser også at det var mere fart i henne i dag, så hvis bare det vimsehuet kan få samlet seg litt så skal nok dette bli bra til slutt. Mens vi var i ringen fikk hun med seg premieutdelingen for kl.1, hun fikk med seg at det satt kjentfolk inne i teltet, hun fikk med seg at det var noen som lekte med en pipeleke og hun fikk med seg 2 hunder som lekte rett ved ringen, alt dette registrerte hun mens hun gjorde øvelsene, snakker om multitasking. Det skal hun iallefall ha, hun kobler ikke helt ut under forstyrrelser. Hvis hun nå kan lære seg å ikke bry seg om annet enn det som foregår i ringen, så regner jeg med at vi snart skal få halt i land opprykket til kl. 3. Den som gir seg er en dritt……

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s