Lydighet stevne kl.1

Det ser ut til å være ett mønster i at jeg har det med å gjøre ting litt vanskelig for meg selv. Selv om jeg visste Indi skulle gå 2 stevner i rally-lydighet i går tenkte jeg at vi like godt kunne prøve oss i lydighet i dag. Indi var rimelig sliten i går og var noe matt i blikket når vi dro i dag, men pytt vi prøver tenkte jeg.

Hadde en enkel målsetting i dag, at vi gjennomførte og det gjorde vi da. Må vel ærlig innrømme at jeg har hatt dager hvor vi har hatt bedre kontakt enn vi hadde i dag. Mulig det er en smule fuglehund i henne for fugler har vært serdeles spennende denne helga og det var det mange av der.

Vi starta greit med 10 på tannvisning. Vi fikk også 10 på fellesdekken, der fikk jeg godt betalt for at vi har trent masse dekk, både med og uten forstyrrelser. Hunden ved siden av reiste seg og løp inn til eieren, en flokk fugler fløy over hodet hennes, det var freestyle i  med høy musikk i banen ved siden av og noen hunder bak henne. Hodet hennes virret rundt alle veier, men hun lå. På lineføringa følte jeg nesten at jeg slepte henne med meg og vi fikk 7 poeng. Det samme som sist, smekk på fingra for at jeg ikke har trent mere på det. På dekk fra holdt var det helt umulig å få kontakt, så jeg begynte bare å gå og jammen meg var hun med, fikk 8,5 på den. Innkalling 8,5, kjipt med en border collie som er treig. På stå under marsj fikk vi 8 ståmomentet var veldig bra, men måtte ha dobbeltkommando for å få henne med meg videre. På hopp over hinder tok hun en svipptur ut av banen for å hilse på kjentfolk, heldigvis hadde ikke øvelsen startet enda. Håper forresten dette ikke blir en uvane. Fikk hanket henne inn igjen og hun fikk 9,5 på hopp over hinder. På avstandskommando fikk vi 10, vi har slitt litt med oppsittet der, men jeg kuttet ut håndtegnet og bare brukte kommando og da satt det. På helhet fikk vi 9. Så det endte på 177 poeng og en 2. plass, må jo bare være fornøyd med det når en går med ett vimsehode.

Det er tydelig at hun følger med selv om hun ikke går og titter på meg, men det er fryktelig frustrerende for meg så dette skal det jobbes mere med. Sammenlignet med det 1. stevnet har hun forbedret  alle øvelsene som det var mulig å forbedre med unntak av lineføringa som det ble samme karakter på. lineføringa bryr jeg meg ikke om å jobbe mere med for dette var hennes siste stevne i klasse 1.

Jeg synes det er imponerende at hun tross alt har klart å gjennomføre 3 stevner i løpet av ei helg,  hun har jo ikke mye erfaring fra stevner og er ikke mere enn 15 mndr. Det er jo også utrolig å se at hun takler å gå fra rally-lydighet en dag til lydighet neste dag. selv om det er endel like øvelser er det likevel veldig stor forskjell på å konkurrere i rally- lydighet og lydighet. Flinke lille snuppa mi det.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Lydighet stevne kl.1

  1. Karianne sier:

    Så flinke dere er! 🙂 Gratulerer med 2 plass!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s