KURS

Indi og jeg har vært på kurs i lydighet. Kurset gikk over 2 helger og Liv Mcdowell var instruktør. Hun går også under navnet Tante Grusom og Fru Pirk, kjært barn har mange navn heter det seg.

Den 1. helgen gikk vi igjennom øvelsene i klasse 2 og jammen fikk jeg nok å jobbe med. Det som måtte jobbes mest med var fokus og fart på Indi. Hu mor er visst kjedelig gitt. Etter å ha gått igjennom alle øvelsene, var det vel bare 1 øvelse Liv sa seg fornøyd med, ellers så fant hun noe å pirke på med alle de andre øvelsene. Nå kan det kanskje virke som om Indi ikke er noe flink i lydighet, men det er hun så absolutt. Det handler mere om ting jeg kan gjøre bedre for å gjøre det enklere for hunden min. Indi jobber som bare det hun og jeg synes hun har kommet langt. Nå handler det bare om å bli enda bedre, å få på plass de småtingene som kan gi litt høyere poenger i konkurranser.

Ja,ja ikke er jeg hårsår og kurs går jeg for å komme videre så det var bare å bruke de 2 ukene til neste kurshelg på å jobbe med de tipsene jeg hadde fått. Siden det var kort tid til Indi skal debutere i klasse 3 i Rally-lydighet og vi hadde endel som måtte på plass der også, ble det mye trening i de 2 ukene.

Så var det kurshelg igjen, nok engang gikk vi igjennom øvelsene i klasse 2 å jada, det var forbedringer å spore. Synes spesielt hun er blitt mye flinkere til å holde fokus, det er jo noe av det jeg har slitt med hele tiden, så jeg er glad for å se at det blir stadig bedre. Vi hadde også en fellesdekk med forstyrrelser og skjult fører. Må si det var i overkant spennende å stå gjemt mens jeg hørte at Liv lekte seg med en pipeball, men det verste som kunne hende var vel at hun reiste seg. Men neida, lille flinke snuppa hadde ligget rolig hun, HURRA. Senere hadde vi fellessitt, da satt hun også pent og pyntelig. Vi er jo gode på noe da….

Vi fikk også testet metallapporten, hun plukket den fint opp, men slapp den da hun begynte å løpe. Litt å jobbe med der altså. Prøvde oss også på neseprøven, hun fant riktig pinne, men tygde når hun satt inne hos meg. Har en liten jobb der også, men noe skal vi jo ha å pusle med i høst.

Må jo nevne at hu Lise har hatt dansekurs også, eller rettere sagt lært å gå. Er ikke bare, bare det nemlig. Helt utrolig, men når Lise går riktig, går Indi bedre også. Tenke seg til at det har en sammenheng. Var forresten ikke bare meg som hadde dansekurs der, de andre kursdeltakerene måtte til pers i tur og orden de også.

Det var veldig godt å få litt faglig påfyll igjen, for selv om jeg har trent hund i noen år og kan endel er det alltid mere og lære. Noen ting må en også friske opp med jevne mellomrom. Mye av det som Liv påpekte, er ting som jeg har visst at jeg måtte jobbe mere med, men ikke helt visst hvordan.

Så nå har Indi og jeg en spennende og morsom tid fremover hvor vi skal få på plass de tingene som må til for å starte i klasse 2. Jeg har ikke bestemt når jeg starter, men jeg regner med at vi iallefall er klare i løpet av vinteren/våren. Jeg starter ikke før jeg føler at ting funker skikkelig, så det tar den tid det tar.

Jeg synes vi hadde 2 lærerike og morsomme kurshelger. Siden det bare var mine treningskompiser som var på kurset, kan vi hjelpe hverandre videre på treningen. Vi vet jo nå hva hver enkelt trenger å jobbe med. Tusen takk til Liv for flott kurs.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s