Rally-lydighet

Siden vi klarte opprykket i  juni, har vi trent jevnt og trutt på kl. 3 øvelsene og litt på Eliteøvelsene i det siste. Jeg satte meg som mål at begge bikkjene skulle være klare til stevnene på Morokulien. Nå er det 2 dager til stevnestart og vi er vel så klare som vi kan få blitt. Det er fortsatt endel øvelser som må trenes mere på, men jeg har nå tro på at det skal gå så noenlunde greit.

Det har blitt mye trening i løpet av sommeren og jeg merker at det er mye jobb å trene inn såpass mange øvelser på 2 hunder. Men du store hvor mye moro vi har hatt. Jeg har fått meg mang en god latter når bikkjene har laget sin egen vri på øvelsene. Så hvis de trenger noen nye øvelser, så har både Indi og Mia noen gode forslag. Hva med sikksakk med snurr, eller stå under marsj med snurr. Indi hadde litt dilla på snurring ei stund så det dukket opp litt her og der, også i lydigheten fikk jeg noen innslag av rally. Rygging med bukking er jo også en fin en. Eller fremadsending til kjegle med dekk. Snurring og avslutte med dans på 2 bein, er Mia sin favoritt. Har en fin en til Elite også, sidebytte med snurr også 2 runder rundt muttern. Snurring i slalom har også vært prøvd, men det ble litt trangt. Er det noe rart jeg synes det er gøy å trene hund?

Alt har nå ikke gått helt på skinner, men det har absolutt vært forbedringer å spore. Mia syntes  berørings øvelsen var ekkel, men det bedret seg betraktelig når jeg pøste på med godbiter. Indi synes også den øvelsen er ekkel, når det står noen på sidelinja skjønner hun hva som skal hende og hun enten vrir seg mot den som skal berøre eller setter seg ned. I kveld fikk vi det endelig til og hun ble stående i ro, så da får vi håpe at den går bra neste gang vi prøver. Rygginga til Mia har krevd litt jobbing, det har sett ut som hun har vært drita full når hun rygger. Hun har logra så inntenst at hun har vinglet alle veier. Det har blitt veldig mye bedre, jeg får noen hopp og sprett innimellom, men det får jeg tåle.

Det er utrolig morsomt å se hvor ivrig Mia er når vi trener rally, det var tydelig at lydighet ble for kjedelig for henne. Men rally er toppers, da logrer hun med hele seg. Mia er nå Mia, så innimellom finner hun ut at hun ikke har lyst til å trene og da slipper hun det. Indi er liksom litt mere arbeidshund, så hun har litt lett for å ta ting litt alvorlig. Ser at fokuset har blitt mye bedre og føler vi har god flyt når vi går banen. Noe som har blitt mye bedre er konkurransenervene mine og dermed klarer jeg bedre å hjelpe hundene igjennom banen enn før. Så nå er det bare å glede seg til helga. Uansett hvordan stevnene går, veit jeg at jeg reiser hjem med verdens flinkeste hunder. Rett og slett fordi de gjør så godt de kan.

Har noen bilder av Mia fra ei treningsøkt i sommer.

SikksakkSnurr Var jeg flink nå muttern?

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s