ÅRET 2011

Ja, nå er snart året over og det er på tide å se på året som har gått. Dette året har vært ett travelt år på hundefronten. Det har blitt endel timer med trening og noen stevner har vi også fått med oss. Utviklingen på begge bikkjene har vært enormt stor dette året.

I april begynte vi med en hundesport som var helt ny både for bikkjene og meg. Tanken var at jeg måtte finne på noe som Mia syntes var gøy, siden hun syntes lydighet ble for kjedelig. Jeg hadde vært å sett på at Birthe Thoresen demostrerte rallylydighet og det så ut til å kunne passe Mia. Mye mere variasjon enn i lydighet, kortere strekker med fvf og mulighet til å belønne underveis, de måtte jo være noe for en tibbe som bare hater å terpe på ting. Så da det ble ett helgekurs i rallylydighet heiv jeg meg på med Mia. Mia syntes det var moro, men var så sliten at jeg fikk lov til å prøve Indi den andre dagen. Indi gjorde det også bra, dermed var vi hekta på rallylydighet. Det ble raskt ett treningsmiljø i Horten hundeklubb og allerede i mai deltok vi på våre første stevner. Kort summert har Indi opprykk til Elite og starter i Elite i januar. Mia mangler ett napp på opprykk til Elite, så hun starter i kl. 3 i januar.

Mia har gått 10 stevner noe som har resultert i:

3 førsteplasser

1 andreplass

1 tredjeplass

1 fjerdeplass

1 femteplass

1 sjetteplass

og 2 Disk

Indi har også gått 10 stevner noe som har resultert i:

3 førsteplasser

2 andreplasser

2 tredjeplasser

og 3 disk.

En kan ikke annet enn å være strålende fornøyd med de resultatene. Det har vært tidkrevende å trene opp 2 hunder fra bunnen av, men utrolig morsomt også. Vi er så heldige at Birthe Thoresen trener sammen med oss, så jeg har fått masse hjelp underveis. Jeg føler at Indi er klar for å starte i Elite og målene for 2012 er allerede satt. Mia er snart klar for Elite hun også, der er det ett par øvelser som vi må jobbe litt mere med, men først må vi jo klare opprykket.

Indi har også debutert i lydighet i år. Hun debuterte i april og klarte opprykk til kl. 2 med 163 poeng og det ble en 9. plass. I juni startet hun igjen i kl. 1 og fikk 177 poeng og da ble det en 2. plass. Siden vi har trent såpass mye rallylydighet, har det tatt litt tid å få klasse 2 øvelsene på plass. Men i høst gikk vi 2 helgekurs med Liv McDowell og jeg følte at mye løsnet. Det eneste jeg føler gjenstår for at vi er klare for kl. 2 er ruta, Indi sliter litt med å skille mellom øvelsen gå til ruta og øvelsen gå til kjegle. Når vi har trent kjegla i rallylydighet, så sliter hun med å finne plassen i ruta etterpå. Men hun har kommet seg veldig i det siste, så jeg regner med at vi er klare for å starte i kl. 2 i april 2012.

Jammen meg har vi fått tid til å trene litt agility i år også. Indi gikk 2 kurs på våren og jeg har fått trent noen økter med agility med begge bikkjene i løpet av året. Jeg har ikke trent så mye agility som jeg skulle ønske, men tiden strekker rett og slett ikke til. Uansett moro er det og jeg kommer til å fortsette med agility til våren, de gangene jeg har mulighet til det.

Indi er også testet på sau og interessen var der så absolutt. Jeg håper på å få gått  gjeterkurs til våren. Da får jeg virkelig lært noe nytt, for dette er noe jeg aldri har vært borti.

Jeg har også rukket å få gått noen spor med begge bikkjene, morsomt å se hvor forskjellig  di jobber. Har stort sett bare gått noen pølsespor, Mia synes det er suverent og får med seg hver eneste pølsebit i sporet. Mens Indi ikke brydde seg om pølsebitene i det hele tatt og kun fokuserte på å gå sporet, så hos henne kuttet jeg ut pølsebitene.

Sitter også å tenker tilbake på masse flotte turer, både på fjellet og i skogen. Mange fine turer med bare bikkjene og meg, men også mange fine turer med venner og deres hunder. Noen turer i flott vær og noen i øs pøs regnvær, uansett er det ikke noe som slår det å komme seg ut på tur.

Indi blir 2 år i mars og jeg synes hun har utviklet seg veldig i høst. Hun virker mere voksen og samlet. Vi sliter ikke lenger med å holde fokus under trening, selv med forstyrrelser rundt. Hun er viser også en helt ny selvtillit under treningene og er ikke redd for å prøve og feile.

Mia har virkelig våknet til liv i år. Hun er mye mere leken og er blitt veldig ivrig til å trene. Hun er blitt ei aktiv frøken, som drar i gang noe bøll hvis hun kjeder seg. Mia har i en alder av 3 år funnet ut at hun kan svømme. I sommer gikk hun bare ut i vannet og la på svøm som om det var en stor selvfølge og muttern sto på land å gapte. De andre sommerene har hun bare så vidt vasset i vannkanten på de varmeste dagene.

Begge bikkejene er sosiale og har ett godt språk, så de blir stort sett venner med alle hunder de møter. De unngår bråk så langt de kan, men svarer selvfølgelig hvis de må. Begge har blitt brukt i møtetrening med andre hunder som har vært usikre i møte med hunder. De har vist seg å være suverene til dette og de har vært så tydelige i språket at de har klart å skape en trygghet hos de andre hundene, slik at de har ønsket å komme frem å hilse. Fasinerende å se hvordan hunder ordner opp hvis vi bare gir dem sjansen.

Kort oppsummert har jeg hatt ett flott og lærerrikt år med bikkjene og jeg gleder meg allerede til å se hva neste år bringer. Med 2 så flotte hunder må det jo bare bli bra.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s