Vestfoldmesterskap!

I år var det Horten Hundeklubb som arrangerte Vestfoldmesterskapet i bruks og jeg fant ut at jeg skulle slenge meg med for å se hvordan det var. Jeg har aldri konkurrert, eller sett på en bruks konkurranse for den saks skyld og vi har trent altfor lite til at jeg hadde noen forventning om noen strålende resultater. Jeg startet bare for å se hvordan det var og tenkte at jeg kunne i alle fall komme meg tålelig greit igjennom lydighets delen.

Joy syntes det var litt ekkelt med alle de fremmede bikkjene på sletta, så hun lå ikke akkurat og slappet av i bilen mens vi ventet på tur, men jeg tenkte at dette var god trening for henne og det viser bare at jeg må bli flinkere å trene på andre steder med fremmede hunder.

Vi startet med felt, feltet var på 25×25 meter og det ble lagt ut 3 gjenstander. Joy har trent noe felt, men vi har stort sett trent med 1-2 gjenstander og hun har sett at gjenstandene har blitt lagt ut. I dag fikk hun ikke se at gjenstandene ble lagt ut, så jeg var spent på om hun skjønte hva hun skulle gjøre. Joda, hun begynte å søke med en gang hun og de 2 første gjenstandene fant hun ganske greit. Avleveringen snakker vi ikke så høyt om, men hun kom inn med gjenstandene og leverte dem på sett og vis. Hun slengte dem foran føttene mine, etter først å ha drept en hanske litt 😛 Når Joy har det travelt bryr hun seg ikke nevneverdig om hvordan avleveringen er, da skal hun bare ut å lete etter mere ;). Den 3. gjenstanden fant hun ikke, da det var en makstid hun kunne søke. Hun jobbet veldig bra, men jeg merket at hun var litt kokt i topplokket det siste minuttet hun søkte og siden jeg ikke har nok erfaring til å kunne hjelpe henne bedre måtte vi si oss fornøyd med å finne 2 gjenstander :).  Gode råd som å tenke på vindretningen og å bruke hele linjen hadde hu Lise glatt glemt der hu sto 😛

Etterpå var det lydighets delen. Hun fikk 8 på lineføringen, hun syntes det var ekkelt at dommeren gikk bak oss og kommanderte, så hun ble litt dempet. Dekk under marsj fikk hun 10 på, Innkalling 9,5, Apportering 9,5 og hinder 9.

Så kom vi til det store spenningsmomentet, budføring.  Jeg hadde ikke store forventninger til den øvelsen. Første gang vi prøvde den øvelsen var i september og vi har ikke trent mange øktene på det. Hun skjønte kjapt at hun skulle løpe ut til en og sette seg på plass der, men å sitte rolig i hele 3 sekunder mens de berørte henne var nesten umulig for den kålmarken der :P. Hun har gitt bånn gass ut til budføreren, men så har det vært så kult der at det har vært vanskelig å få henne til å løpe tilbake til meg. Vi har ikke rukket å trent det med en fremmed budfører heller, så dette ble spennende. For å si det sånn, Joy syntes overhode ikke at det var noe problem å løpe ut til en mann hun ikke kjente. Er man sosial border så er man sosial border ;). Da jeg sendte henne ut var hun litt nølende, men så skjønte hun hva hun skulle og ga bånn gass og jammen meg hadde hun god fart tilbake til meg også 🙂 Den øvelsen fikk vi 9,5 poeng på.

Det ble 190 poeng og 3. plass 🙂 Jeg er bare superfornøyd med lille frøkna som gjør sitt beste uansett hvilken sport vi prøver oss på og som viser like stor iver og glede i alt hun gjør :). Utrolig morsomt å se på de andre ekvipasjene og få ett litt bedre innblikk i hva bruks er. Dette har vært så moro, så jeg kommer nok til å prøve å få lurt inn litt mere tid til å trene det. Ps. er det noen som vet hvor man søker for å få utvidet døgnet med noen timer ekstra 😉

Hun må jo vise den fine medaljen hun fikk 🙂

691

Belønning må man få når man har vært så flink 🙂

710

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Bruks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s