Lydighets stevner!

Det har nesten blitt en tradisjon å konkurrere lydighet på Vålebanen i juli og også i år hadde vi knallvær, noe som ikke nødvendigvis er en fordel når vi skal konkurrere. Denne gangen var det Joy som skulle delta.

Hanne debuterte med Easton og det var moro å se samarbeidet dem imellom og hvor trygg og fornøyd han var i ringen. Det ble i overkant mye spennende for en ung gutt, så vi har lagt litt planer om å legge inn mere forstyrrelser i treninga. Gleder meg til å følge dem videre.Vi hadde en flott helg med skravling og latter, men fokuset var på plass da vi var i ringen. Både Hanne og jeg hadde satt oss noen mål for hva vi skulle gjøre i ringen og vi klarte begge og gjennomføre det. Klapp på skulderen for det 🙂

Jeg har jobbet en del med konkurranse nervene mine og jeg er endelig på rett vei 🙂 Selv om jeg ble nervøs klarte jeg og fokusere på det jeg skulle gjøre og gi Joy en positiv opplevelse i ringen.

På lørdag kom ikke vi i ringen før kl. 13.30 og det var brennhett ute på banen, selv om jeg hadde holdt Joy i skyggen helt til vi skulle i ringen merket jeg at hun var preget av varmen. Vi hadde vært der fra kl. 08.00 og Joy hadde ikke slappet av ett sekund, hun kunne jo gå glipp av noe må vite 😉 Jeg tenkte at her måtte jeg jobbe godt og være veldig klar i kommandoene hvis jeg skulle få henne så noenlunde greit igjennom øvelsene. Bortsett fra at hun var preget av varmen virket hun trygg og fornøyd i ringen, noe som var veldig kjekt å se 🙂

Så var det de karakterene da:

Fellesdekk 7,5. Hun dekket fint og lå rolig, men da hun skulle ta oppsittet trodde hun tydeligvis at hun skulle hoppe for hun spratt opp og skulle til å løpe bort til hinderet (hun lå så hun så rett på det). Jeg fikk stoppet henne og hun satte seg på plass.

Fri ved foten 8. Litt smårusk i vendinger og litt klumsete fører trakk ned 😛

Dekk under marsj 8,5. Litt mye armer og bein på fører trakk ned, noe som egentlig var heeelt unødvendig.

Innkalling med stå 7,5. Litt trekk på fart og litt tregt stå moment.

Stå under marsj 9.

Ruta 8,5. Ønsket mere fart.

Apport 7. Seriøs dreping av apporten ved først å hoppe på den for så å riste den hele veien tilbake.

Hinder 7,5. Tregt sitt på andre siden av hinderet.

Avstand 8,5. Da hun var ferdig med hinderet, sa dommeren at det så ut som om batteriet var i ferd med å gå ut på henne. Jeg så det, så jeg dro på litt ekstra på kommandoene for å få henne igjennom den siste øvelsen.

Helhet 8,5

Det ble en 2. plass med 160 poeng, så det holdt akkurat til opprykk til kl. 3 🙂

 

Søndag var det meldt overskyet og regn, så vi tenkte at det kom til å bli helt perfekt. Men den gang ei, det ble om mulig enda varmere. Joy er ikke akkurat flink til å slappe av når hun er borte så jeg så hun var sliten, men siden vi hadde klart opprykket følte jeg at det ikke var så nøye med hvordan det gikk i dag. Helgens mål var jo allerede nådd :). Jeg dro på litt ekstra på kommandoene og jobbet med henne imellom øvelsene, så vi kom oss så noenlunde igjennom i dag også. Dog ikke uten å skape litt underholdning 😉

Fellesdekk 9. Hun la seg fint ned, men når tiden nesten var ute ble vi ropt tilbake. Da hadde hun flyttet seg 2-3 meter og så rimelig slukøret ut, jeg skjønte ingenting før fellesdekken har jeg regnet for å være bankers. Det viste seg at hunden ved siden av hadde blitt litt vel interessert i henne, Joy hadde prøvd å dempe alt hun kunne, men når hunden kom helt bort til henne ble det for ekkelt så hun hadde glefset til den og flyttet seg. Vi fikk tatt opp igjen fellesdekken og da gikk det greit. Veldig fornøyd over at hun taklet det såpass greit i grunnen 🙂

Fri ved foten 7,5 Hun var fortsatt litt opptatt av hunden som hadde vært bortpå henne, eieren drev å belønnet han rett ved ringen da vi startet. Hun tok seg inn etter hvert og hadde finere vendinger enn hun hadde i går.

Dekk under marsj 8,5

Innkalling 0. Hun slakket av på farten da hun nærmet seg markøren, stå sa jeg. Ok sa hun og satte seg 😛 Stå sa jeg igjen. Oj ble det feil sa hun og la seg. Jada jada……

Stå under marsj 9. Se der ja, hun kunne stå kommandoen hun 😉

Ruta 8,5

Apporten 5. Dagens underholdning.. Hun løp bort til apporten og da hun skulle plukke opp apporten var det tydeligvis noe som irriterte henne for hun la seg ned og gned seg på nesa med labba. Apport sa jeg igjen og da plukket hun den opp og kom inn med den mens hun ristet den og så satte hun seg skjevt. Egentlig veldig glad for at jeg ikke nulla på den :P.

Hinder 8. Så at hun vurderte om hun i det hele tatt skulle gidde å hoppe over, men hun gjorde det.

Avstand 8,5. Hun hadde ingen fremdrift, men kunne hatt kjappere ned dekk.

Helhet 8,5

Det ble 143,5 poeng og holdt til 1. plass 🙂 🙂 Til tross for litt tull og rot er jeg veldig fornøyd med at hun presterte såpass godt i varmen og jobbet selv om hun var sliten.

Jeg er superfornøyd med lille snuppa sin innsats denne helga og ser jo hva som må jobbes videre med. Godt fornøyd med at hun ikke melder seg helt ut selv om hun er både varm og sliten. Det var også veldig greit å se at hun tok seg fint inn igjen etter å ha blitt forstyrret i fellesdekken. Joy er en utrolig morsom og herlig hund å jobbe med, så nå skal vi pirke bittelitt mere på kl. 2 øvelsene samtidig med at vi begynner å jobbe med noen av kl. 3 øvelsene. Hvis alt går etter planen, satser jeg på å debutere i kl. 3 i løpet av høsten.

Det får bli ett skrytebilde fra gårsdagen, for dagens rosett får jeg visst i posten etter hvert…..012

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s