Rally lydighets stevne!

I dag skulle endelig Joy debutere i rally lydighet og Mia skulle jakte på certet. Stevnet var inne stevne i Hadeland Hundeklubb. Med start kl. 10 på Joy og kl. 16. på Mia, fryktet jeg at det kom til å bli en laaaaang dag. Jeg tenkte at jeg måtte være gal som frivillig sto opp kl. 06.00 en lørdags morgen for å  være på farten i 12 timer dagen etter jeg gikk av en jobb økt med 4 netter, men jeg kom meg opp og av sted . Med så mange koselige rally folk å snakke med og flotte ekvipasjer å se på gikk tiden fort.

Med Joy hadde jeg ett mål å det var å få opprykket til kl. 2, jeg synes nemlig det er så plundrete å gå med bånd og dermed blir jeg fryktelig sløv til å trene med bånd. Med Mia var hovedmålet at hun skulle ha det gøy i ringen. Hun hadde en periode hvor hun ikke syntes det var moro å konkurrere, men de siste stevnene synes jeg at hun har begynt å trives i ringen igjen. Det hadde jo også vært moro om hun klarte ett cert.

Verken Joy eller Mia brydde seg om at stevnet var innendørs, begge jobba bra da jeg trente litt med dem. Mia var i litt sånn tulle tøyse humør, men det er jo bare moro.

Denne gangen fantes jeg ikke nervøs, litt rart egentlig siden jeg ikke visste hvordan Joy ville fungere i en slik konkurranse. Jeg var trygg på at hun kunne alle kl. 1 øvelsene og vel så det, så det eneste det sto på var at jeg kunne lese skiltene riktig 😉 og at Joy fulgte med. Flinke frøkna gikk riktig så fint og jeg følte at ting fungerte veldig bra. Hun glemte seg ett lite sekund og måtte snuse litt men tok seg fint inn igjen og jobbet videre. Og jammen meg fungerte det veldig bra, hun gikk til 199 poeng og kom på 3. plass og har dermed opprykk til kl. 2 🙂 Det eneste hun fikk trekk for var snusing. Ingen dårlig debut på lille frøkna som blir 19 mnd. på mandag 🙂

Mia koste seg stort på oppvarminga og halen gikk i ett. Da vi startet var hun like lykkelig. Det føltes som om ting gikk litt sånn over stokk og stein, men så lenge hun koste seg i ringen lot jeg det bare passere. Hun diska med stor stil og logrende hale ved fremadsending til kjegla. Hun hadde ikke tid til  å stoppe så jeg fikk sendt henne ut til kjegla, bare rast ut og bort til ett skilt som hun snusa på. På ny kommando løp hun ut til kjegla, tverrsnudde og løp inn igjen. Ved honnøren satt hun akkurat lenge nok, for så fort ekvipasjen passerte mål spratt hun opp. Helt greit med en disk når jeg får se så mye glede i ringen. Nå er det bare å beholde den gleden i ringen og jobbe med at hun blir litt mere presis i det hun gjør, så blir det her knallbra 🙂

Mia synes egentlig ikke det er noe stress med stevner 🙂431

 Flinkeste lille Joy!429

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s