Debut kl.3!

Da var dagen kommet hvor Indi skulle debutere i lydighet kl.3 og selvfølgelig var jeg veldig spent. Indi pleier jo å bli veldig dempet i ringen, men siden hun virkelig har kommet seg på treninga og har virket trygg på øvelsene håpte jeg at det skulle gå greit i dag. Jeg var også spent på om hun fortsatt var litt møre banket etter behandlingen på fredag, men da vi varmet opp virket det som hun var i fin form og hun var ivrig.

Felles sitt 1 minutt var det ikke mye å si på: 10

Felles dekk 3 minutter med skjult fører: 9, hun la seg skjevt.

Fri ved foten: 7, i det jeg begynte å gå, kjente jeg pulsen min steg og dermed meldte Indi seg ut.

Sitt under marsj: 0, men hun hadde en perfekt stå under marsj da. Igjen førerfeil, jeg ble for utydelig.

Innkalling fra dekk med dekk: 7, ned dekket var bra men hun manglet fart.

Fremadsending med dekk og på plass:8, denne gangen hadde hun virkelig skjønt øvelsen for hun nølte ikke med å gå inn i ruta og la seg fint midt i, hun kom også fint inn på plass. Endelig har den løsna og det var positivt. Det som ikke var så bra var at jeg fikk en forklaring på hvorfor alt gikk treigt i dag. Da hun løp mot ruta, så jeg tydelig at hun ikke belastet det ene bakbeinet ordentlig. Jeg regner med at det kommer av behandlingen hun hadde på fredag og at den ble for tett opp til stevnet. Teit eier der.

Apportering over hinder: 8,5, trekk for fart der også.

Apportering av metallgjenstand: 7, trekk for fart.

Neseprøve: 0, hun gikk rett bort til neseprøvene og søkte, men ble plutselig usikker og ble bare stående. Etter 2 kommandoer til søkte hun på nytt og kom med riktig neseprøve.

Kontroll over hunden på avstand: 7, der måtte jeg bruke dobbelt kommando på opp sittet.

Helhet: 7

Det ble 209,5 poeng og 8. plass. Med tanke på at hun blir veldig dempet under konkurranser og at hun tydelig hadde ubehag må jeg si at jeg er veldig fornøyd med debuten hennes. Bare synd at jeg ikke så at hun ikke belastet beinet ordentlig før jeg startet for da hadde jeg trukket henne fra konkurransen, men Indi er ikke akkurat den som viser at hun har det ubehagelig eller vondt.

Alt i alt en flott dag med nydelig vær og masse koselige folk og mange flinke ekvipasjer. Og om bare en liten uke prøver vi oss på nytt så sant Indi belaster beinet ordentlig og tro dere meg det skal sjekkes nøye.

 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s