Rally lydighets stevner!

I går var starten på årets konkurranser og stevnet var innendørs i Drammen Hundepark. Siden rally lydighet har blitt en offisiell sport i NKK i år, er jakten på championatet igang igjen. Nå er jeg ikke sikker på om Mia og Indi noen gang kan smykke seg med den tittelen for det spørs om jeg orker å fylle kravene om utstillings resultater, men 3 x 190 poeng i rally lydighet er målet foreløpig.

Som alltid er det spennende å se hvordan bikkjene fungerer og vilke øvelser vi får. Verken Mia eller Indi pleier vel å prestere på topp på innendørs stevner,men jeg så på det som god trening og så fikk jeg ta de resultatene som kom. Som vanlig var det flott arrangert og ett supert miljø, rallyfolkene kan virkelig dette med å arrangere stevner.

På det 1. stevnet var det mange øvelser, men en grei bane så jeg hadde håp om at det skulle gå bra. Jeg skulle starte med Mia først og hun virket egentlig til å være på nett. Den andre øvelsen var bakbytte og idet jeg passerte skiltet ble jeg plutselig å lure på om det var frembytte eller bakbytte jeg skulle gjøre. Jeg kjente pulsen raste men valgte å gjennomføre bakbyttet. Mia merket nok at jeg ble litt stressa så hun ble dempet. På honøren satte hun seg opp, jeg fulgte ikke med på henne for hun har pleid å ligge på den. Likevel var jeg rimelig fornøyd med prestasjonen til Mia selv om det ble en disk.

Så var det Indi sin tur, hun var også veldig dempet og ikke helt på nett. Følte at det gikk litt bedre etterhvert, så jeg var spent på resultatet. Hun fikk 187 poeng og det holdt til 2. plass.

På det 2. stevnet slet jeg litt med å lære meg banen, men det var egentlig en spennende bane. Moro med litt utfordringer, jeg var litt spent på om de ville klare slalomen for den var lengre enn det vi har trent på. Bestemte meg for å ta det helt med ro og la dem klare seg selv på slalomen. Mia skulle starte først på dette stevnet også. Denne gangen virket hun mere fornøyd og slalomen fikset hun strålende selv om tempoet ikke akkurat var stort. Da vi kom til kjegla løp hun bort til nærmeste skilt og stilte seg fornøyd ved det. På ny kommando så hun seg rundt og oppdaget kjegla og løp bort til den og stilte seg fint der, flinke lille snuppa. Mia fikk 183 poeng og kom på 5. plass.

Så var det Indi sin tur, hun virket også mere fornøyd og ikke så dempet som på det 1. stevnet. Litt smårusk her og der var det, men mye bra.  På berøringsøvelsen prøvde hun å stirre han som skulle berøre i senk, men hun sto i ro. Det er en øvelse som hun ikke blir helt komfortabel med. Hun fikset også slalomen fint selv. Hun fikk 190 poeng og kom på 4. plass.

Jeg har satt meg som mål at jeg skal klare å slå Birthe og Bella og denne gangen klarte vi det nesten. På det 2. stevnet hadde Indi og Bella samme poengsum, men Bella var raskere så hun slo Indi på tid. Men siden vi var så nære har jeg god tro på at vi skal klare det en gang.

Jeg var så heldig å ha med meg barnevakt til lille Joy slik at jeg kunne konstentrere meg om Mia og Indi. Joy hadde det helt strålende der, glad, nysgjerrig og veldig trygg. Hun skjønte ikke helt at hun ikke fikk hilse på alle folka og bikkjene der, men fulgte med på alt som skjedde. Brydde seg døyten om at noen bikkjer bjeffet og alt ståket der. Fikk også trent bittelitt kontakt og lineføring. Med 35-40 hunder og minst like mange mennesker fikk hun virkelig trent med forstyrrelser og jeg må si at hun klarte det strålende. Veldig kjekt med en så trygg og kvikk valp, så jeg er veldig spent på hvordan hun blir å konkurrere med etterhvert. Med den tryggheten hun viste synes jeg det virker lovende.

Flinke lille Indi!173Det blir tid til litt kos på stevner også……105Knotten følger godt med på alt som skjer………073

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s