Vi trener og trener!

Nå har Indi og jeg trent lp kl.3 programmet en god stund og selv om ikke alt er perfekt tenkte jeg at det var på tide å trene på noe nytt. Så i går begynte jeg å lære henne høyre og venstre som en start på øvelsen: Apportering med dirigering. Jeg startet med 2 godbitskåler som jeg satte med god avstand til hverandre. Så sto vi ved kjegla og jeg sendte henne enten til høyre eller til venstre. Tok hun feil var det rett og slett ikke noen godbit der. Jeg brukte veldig tydelig kroppsspråk for å indikere hvilken retning hun skulle gå og hun begynte så smått å skjønne opplegget. Som det ofte gjør i nye øvelser så kom den lille usikkerheten hos Indi som gjør at ting går treigt, men vi fikk da til noen gode dirigeringer.

I kveld tenkte jeg at jeg skulle prøve dirigeringen på en annen måte for å få fart i øvelsen ganske kjapt, så jeg fant frem den elskede frisbeen. Jeg la ut 2 gryteunderlag som markører og sendte henne ut til høyre eller venstre og idet hun tråkket på riktig lokk kom frisbeen. I starten holdt jeg frisbeen i høyre hånd hvis hun skulle til høyre og brukte den som en forlengelse av armen. Det tok ikke lang tid før hun skjønte at hun skulle i den retningen som var nærmest frisbeen og tempoet var noe helt annet enn i går. Når hun hadde lyktes noen ganger med det, la jeg frisbeen på bakken og bare viste med armen hvilken retning hun skulle, det fungerte veldig bra og hun hadde fortsatt god fart. Etterhvert startet vi lengre og lengre fra kjegla og innimellom fikk hun frisbeen ved kjegla slik at hun også fikk god fart ut til kjegla. Så i løpet av 2 treningsøkter synes jeg hun har kommet langt og jeg har funnet metoden som fungerer best på henne :-).

Ellers trener vi for det meste kl. 3 øvelser, bortsett fra metall apporten den tar vi over hoppehinderet for det er så mye morsomere må vite. På avstandskommandoen går det meste bra bortsett fra når hun skal fra sitt og ned i dekk. Hun dekker raskt,men hun smeller ikke ned i dekk som hun pleide før. Derfor har jeg tatt den ut av øvelsen og trener den for seg, hvis jeg står på 2-3 meters avstand smeller hun ned i dekk, men hvis avstanden blir større går det tregere. Vel vi skal nok få det til for jeg veit jo at hun kan det. Må bare øve, øve, øve…..

Så er det lille Joy da, hun trener også jevnt og trutt. Jeg begynte med å jobbe inn en leke slik at det ble superkult. Hun elsker myke draleker med pip i. Jeg har jobbet med at hun skal kunne veksle med å få godbiter og leke som belønning og det klarer hun fint nå. Hun har også skjønt at hun må gjøre noe for å få belønning, sitt og kontakt er vel det hun oftest tilbyr, men innimellom prøver hun seg på en dekk også. Vi har jobbet en del med target, både håndtarget, musematte/gryteunderlag og targetstick, alt er visst like moro. Foreløpig har jeg ikke lagt på noen komandoer men vi har trent på: sitt, dekk, stå, innsittet og fri ved foten.

I kveld var vi i Horten hundeklubb å trente og jeg må si at jeg ble imponert over fokuset hennes. Mens vi trente var det noen andre som trente på at hundene skulle halse og noen som belønnet med voldsom lek og Joy brydde seg overhode ikke om det, hun jobbet sammen med meg :-). Jeg begynte bare å gå og belønnet så fort hun kom opp på riktig side, noen ganger belønnet jeg med leke og noen ganger med godbiter. Jeg lokket ikke på henne, men lot henne selv finne ut hva som lønte seg. Så fort hun hadde fått belønningen gikk jeg vekk ifra henne og lot henne selv oppsøke meg, hun ble stadig raskere med å komme inn på plass og etterhvert kunne jeg gå 3-4 skritt hvor hun gikk pent. Her er det om å gjøre å skynde seg langsomt for hvis jeg går for langt uten å belønne slår kenguru genet inn og det blir bare hopp og sprett. Vi trente litt sitt og bli også, der er det også snakk om å skynde seg langsomt, men det går så absolutt rette veien. Jeg har ikke begynt å trene henne på å gå i bånd enda, DET er nemlig skikkelig HAT…. De gangene hun har bånd på og går sammen med de andre fungerer det ganske greit. Men hvis jeg har henne i bånd uten at de andre er med får jeg stadig vekk noen krokkodilleruller. Hun biter fast i båndet og ruller seg rundt. Jeg passer heller på at vi går noen korte økter med alle i bånd slik at hun bare får vendt seg til å ha bånd på seg, så regner jeg med at det går seg til etterhvert.

Utenom det er det mye en liten valp skal lære seg slik at tingene skal fungere i hverdagen. Enkelte ting lærer jeg henne og enkelte ting hjelper bikkjene meg med, så jeg tenker at vi etterhvert skal få skikk på den lille……..

Så for tiden har jeg noen travle og morsomme dager. Nå som de andre har godtatt Joy så er det jo bare kos med valp i huset. Indi og Joy leker masse sammen, men jeg må legge inn noen pauser for dem innimellom for ingen av dem har vett til å ta pauser selv. Når de må ha pause ligger de som oftest tett inntil hverandre og sover. Når de har sovnet benytter Mia muligheten til å få komme opp på fanget mitt, så vi kan ha en liten kosestund mens det er ro i heimen 🙂

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Vi trener og trener!

  1. De er så herlige og har jo verdens bestte mamma ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s