Nytt familemedlem!

Da har vi fått ett nytt familiemedlem av den 4 bente sorten i hus. Det er ei lita border collie frøken på 8 uker som heter Joy. Indi er tante til den lille, det blir spennende å se om den lille blir like flink som sin tante 🙂 Og om det finnes mange likheter i dem.

Etter bare 2 dager i hus har jeg begynt å tenke at jeg kanskje burde gjøre som mammaen til Emil i Lønneberget, nemlig ha en bok hvor jeg skriver opp alle hyss som blir gjort i løpet av dagen. Hun har nemlig allerede utmerket seg til å være særdeles aktiv og nysgjerrig noe som gjør at hun havner i trøbbel. Bare for å nevne noe:

Henge i gardinene. Nå har ikke jeg gardiner som henger ned i gulvet så hun tar rennafart og biter seg fast.

Henge i halen til Indi. Ikke spesielt smart å gjøre før hun har blitt godkjent som familiemedlem av henne. Heldigvis nøyde Indi seg med å brumme litt til henne.

Bade i vannskåla. Hu Lise har hatt valp i huset før, så det ble ikke så mye å bade i.

Bade i vaskebøtta. Ja, ja, en valp har vel ikke vondt av litt grønnsåpe.

Hengt fast i gulvfilla da jeg prøvde å vaske gulvet. Heretter vasker hu Lise gulv når knotten sover……

Ta rennafart å bite Mia i snuta da hun sov. ABSOLUTT ikke smart og hun blir iallefall ikke godkjent av Mia på denne måten.

Skremt vettet av seg selv ved å stå oppå robotstøvsugeren slik at den starta. Det skulle iallefall vært filma og det får jeg sikkert gjort en gang for etter at hun hadde kommet seg av forfjamselsen så prøvde hun jammen meg en gang til.

Flytta rundt på stoffburet sitt. SERIØST, skal virkelig en liten valp på 8 uker klare å flytte på ett bur????

Altså dette har skjedd i løpet av bare 2 dager, så her er det bare å glede seg til fortsettelsen……

Men det er med Joy som det var med Emil i lønneberget, det finnes da mye positivt å si om dem også.

Hun er utrolig sosial, nysgjerrig og trygg. Allerede når raser hun rundt i hagen alene og utforsker alle kriker og kroker av den (hønemor står vakt ved trappa da). Hun har en god egenvilje i seg, hver gang hun har vært ute prøver hun å komme seg opp trappa selv, jeg synes hun er altfor ung men det synes ikke hun.

Når jeg sier hver gang vi har vært ute, så er jo det ørten ganger i døgnet. Jeg føler at jeg holder på med trappe maraton, helt normalt når man har valp. Det fin er at hun varsler når hun må bæsje, veldig kjekt egentlig. Tenker det ikke tar lange tiden før hun varsler når hun må tisse heller.

Nettene har godt forbausende bra, hun har sovnet med en gang jeg har lagt henne i buret og har våknet 1 gang i løpet av natten. Da har hun vært ute å tisset litt og så har hun sovnet igjen. Tør jeg håpe på at det fortsetter å gå så smertefritt?

Når hun ikke spinner rundt å finner på hyss eller ligger å sover, så ligger hun på fanget for å få kos. Der er iallefall hun og Indi ulike, DET hadde ikke Indi tid til da hun var lita. Knapt nok nå…..

Vi har så vidt begynt med hjemme alene trening ala tusle til postkassa og tilbake. Hun holdt på med en leke da jeg gikk, men hun så at jeg tok på meg skoa og gikk. Da jeg kom tilbake holdt hun fortsatt på med leka. HVA ikke det minste bekymret engang???

Ellers har vi så smått begynt å trene litt. Hun har skjønt at klikk betyr godbit og at å se på muttern istedenfor å se på godbiten er lønnsomt. Draleker er visst dritkult, hun tar i alt hun kan og brummer til og med litt. Tøff lita frøken det der 🙂 Vi har såvidt begynt å trene på å bytte leke med godbit også. Det siste vi prøvde oss på var håndtarget, hun har begynt å skjønne at hun skal dytte snuten borti hånden min, men jeg ser at hun grubler fælt.

Alt i alt er hun akkurat som en valp skal være, rampete, nysgjerrig, lærervillig, klønete og utrolig søt 🙂 🙂

Hvis noen lurer på hva Mia og Indi synes, så må jeg vel innrømme at de ikke er like begeistret for nykommeren som jeg er. Indi har til dels godtatt henne og er til og med litt nysgjerrig på henne. Hun trekker seg fortsatt unna når Joy får sine raptus, men er Joy rolig får hun ligge ved siden av Indi uten at Indi går sin vei. Mia derimot er en annen historie, det var mye knurring og store fine hvite tenner i starten. Nå nøyer hun seg stort sett med ett forsiktig knurr hvis Joy blir for innpåsliten. Mia flytter seg slettes ikke unna Joy, hun forventer at det er Joy som fjerner seg. Heldigvis tar Joy signalene godt og holder seg stort sett unna Mia.  I dag glemte faktisk Mia seg en liten stund å inviterte Joy med på lek, etter en liten stund kom hun plutselig på at hun egentlig ikke likte Joy så da måtte hun bare brumme litt igjen. Ja, ja, det ser iallfall ut som om det går seg til etterhvert.

Fine lille Joy 🙂

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

1 svar til Nytt familemedlem!

  1. Merete sier:

    Gratulerer med ny hund! Dette blir nok bra!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s