2 skritt frem og 1.tilbake!

Jeg har nå trent jevnt og trutt med kl. 3 øvelsene i lydighet med Indi. Hele veien er det litt sånn 2 skritt frem og 1. tilbake, men heldigvis er det mest fremgang å spore.

Fellesdekk og fellessitt ser ut til å være greit.

På fri ved foten har hun har gått litt for langt frem og jeg har jobbet mye med å få henne inn i riktig posisjon. Dette synes jeg har blitt mye bedre i det siste, men i kveld fungerte det ikke i det hele tatt. Hun gikk alt for langt frem og hun ploget. Ja, ja da er det å gå tilbake til å belønne med godbiter på den. Selv om jeg legger frisbeen ett stykke unna, så kan det virke som om det blir en for sterk belønning.

På apportering over hinder har jeg jobbet med å få opp farten på henne og det har jeg virkelig klart. Men nå har hun plutselig begynt å tyvstarte. Ja, ja litt å jobbe med der altså.

Neseprøven er litt sånn opp og ned. Hun tar riktig pinne hver gang, men av og til må hun bare «smake» litt på de andre. Så jeg må vel være litt mere tålmodig å la pinnene ligge i en haug og legge den riktige pinnen utenfor haugen en stund til. Når jeg gjør det tar hun riktig pinne med en gang. Tålmodighet, tålmodighet.

På metall apporten har jeg jobbet mye med farten og at hun skal ta godt grep om apporten. For det meste går det bra, men av og til tar iveren overhånd og det skrangler i tenna hennes. Har ofte hatt den med på turer og kastet den i ulent terreng og da tar hun godt grep, så det er vel bare å fortsette med det (må bare unngå vepsebol og sånt).

På innkallinga handler det om fart, fart og atter fart. Det har også kommet seg veldig, MEN så fort jeg slenger på en dekk i innkallinga så er farten betraktelig dårligere på neste innkalling. Neddekket er såpass bra at jeg ytterst sjeldent tar hele øvelsen. Jeg starter enten inngallinga ved markøren der hun skulle ha dekket eller kjører lange innkallinger med påvirkning, så satser jeg på at det blir bra på stevner.

Avstandskommandoen synes jeg er bra, det eneste som er å pirke litt på er at jeg synes neddekket fra sitt er litt treigt når jeg har litt avstand. Jeg må nok fortsette å veksle på avstanden jeg jobber ifra for når jeg står nærme henne smeller hun ned i dekk. Hun har fine bevegelser og ikke noe fremdrift på øvelsen.

Sitt under marsj er blitt veldig bra, hun smeller rompa ned idet kommandoen kommer. Nå har jeg økt tempoet og variert tempoet litt og sitten er like kjapp hver gang 🙂

På ruta har hun fått opp farten betraktelig og hun har blitt mye flinkere til å plassere seg riktig i ruta,  MEN nå synes hun plutselig at det holder fint med en nesten dekk. Rompa vil liksom ikke helt ned. Sånn kan det gå når man jobber hardt for å få opp farten og forventningene til en øvelse, men jeg renger med at jeg skal få rettet på dette.

Jeg har også jobbet endel med at hun skal kunne skille på hvordan hun skal plassere seg riktig i ruta i forhold til hvordan hun skal plassere seg ved kjegla. Har opplevd at dette ofte blir feil for henne hvis vi har trent på den ene tingen. I kveld vekslet jeg mellom å sende henne ut i ruta og ut til kjegla og hun plasserte seg riktig hver gang og det var bånn gass hver gang, HURRA, HURRA!

Så alt i alt er jeg veldig fornøyd med snuppa mi og jeg har trua på at vi skal være klare til å debutere til våren.

Generelt sett har Indi blitt en fryd å jobbe med enten det er lydighet eller rallylydighet. Hun har mye mere fart og virker mye tryggere på seg selv. Hun har også blitt flinkere til å prøve seg frem når hun ikke er helt sikker på hva jeg vil og er ikke redd for å feile lenger. Hun har til og med blitt såpass tøff at hun tøyer litt grenser og velger å la være å høre etter innimellom, jeg synes egentlig det er helt greit jeg 🙂

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s