Lydighetshelg!

Denne helgen har Indi konkurrert i lydighet kl. 2 både lørdag og søndag. Siden ting har blitt veldig bra under treningen i det siste var jeg veldig spent på hvordan det ville gå i helgen og om jeg endelig skulle klare opprykket til kl. 3.

På lørdagen hadde vi fått samme oppmøtetid som kl. 1 og siden det var 22 deltakere i kl. 1 og vi skulle i siste fellesdekk i kl. 2, ble det uendelig mye venting før vi kom i ringen. Det ble faktisk 6 timer med venting, jeg synes vel ikke det var en bra oppladning til stevnet. Indi lå å slappet av i buret og fikk ut å leke litt med frisbeen i korte økter innimellom.

Hun virket klar og ivrig da vi skulle i ringen, men rett før kom solen for fullt og det ble varmt. Merket med en gang at Indi ble daff og da vi kom inn i ringen så var det akkurat som å se ei rullgardin bli dratt ned. Dette er noe jeg også opplevde med henne i rallylydighet i starten. Hun gjør alt hun skal, men gleden og iveren er ikke der. Dette er ikke lenger noe problem i rallylydighet, der er hun nå både trygg og ivrig i ringen, men vi har visst et stykke igjen i lydighet der. Dette er noe som plager meg for jeg vil jo at hun skal ha det moro i ringen,men siden dette har løst seg i rallylydighet har jeg tro på at det løser seg i lydighet etterhvert også. Nå kan det kanskje virke som om det gikk forferdelig dårlig, men det gjorde det jo slettes ikke.

Fellesdekk: 10

Fri ved foten: 9

Dekk under marsj: 9

Innkalling med stå: 7, ståmomentet var bra, men som dommeren sa: Det sprutet ikke akkurat av ho.

Stå under marsj:8.5

Ruta: 7, hun raste ut til høyre og forbi, men jeg klarte iallefall å få dirigert henne inn i ruta til slutt. Og ja, jeg sto bomstille sjøl :-).

Apportering: 6, hun ruslet ut, plukket opp apporten og ruslet tilbake med den.

Hinder: 8, manglende fart der også.

Avstandskommando: 8,5, måtte ha en dobbelkommando på 1. oppsittet.

Helhet: 8,5

Det holdt til 1. plass med 163.5 poeng og endelig hadde vi opprykket til kl.3, HURRA, HURRA 🙂 Er veldig fornøyd med det, men det blir nok en god stund til vi starter i kl. 3. Først vil jeg at Indi skal bli trygg og synes det er moro i ringen igjen.

Så var det dagen i dag da. Denne gangen lot jeg Indi ligge i bilen frem til ca. 1 time før vi skulle i ringen. Varmet bare litt opp og la henne i buret. Vi var på 1. fellesdekken og jammen meg kom sola og varmen for fullt denne gangen også. Så i dag var også Indi daff i ringen og jeg merket at hun var mere sliten i dag.

Fellesdekk: 8, måtte ha dobbeltkommando både på neddekket og oppsittet.

Fri ved foten: 8, hun hang litt etter i enkelte vendinger og en skeiv sitt.

Dekk under marsj: 8,5, treig på oppsittet.

Innkalling: 6,5, det var den farten da.

Stå under marsj: 8,5, hun gikk litt for langt og hadde en skeiv holdt.

Ruta: 7, hun dro også i dag mot høyre og forbi. Fikk dirigert henne inn i ruta igjen.

Apportering: 7, litt kjappere enn rusletempo denne gangen.

Hinder: 7,5, farta som trakk der også.

Avstandskommandering: 7,5, måtte ha dobbeltkommandoer på oppsittene.

Helhet: 7,5

Det holdt til 2. plass med 151,5 poeng.

Så alt i alt er jeg rimelig fornøyd med helgen og jeg er faktisk litt imponert over Indi som faktisk jobber selv om hun er både, varm, usikker og sliten. Så da er det vel bare å trene videre å håpe på at vi etterhvert får jobbet opp fart og trygghet også i lydighet.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s