Klubbmesterskap!

I dag var det klubbmesterskap i Horten Hundeklubb og jeg hadde bestemt meg for å gå med begge bikkjene. Det ble en fin dag med mange flinke ekvipasjer og en sosial og trivelig gjeng.

Mia har ikke konkurrert i lydighet på 2,5 år, rett og slett fordi hun tidligere har vist at når godbitene ikke kommer så gidder hun ikke å gå ett helt program. Siden vi begynte med rally i fjor har hun vist en mye større treningsiver og kan jobbe lenger uten belønning uten at hun takker for seg og går sin vei. Jada, en tibbe bare går sin vei når de synes det er kjedelig, de bestemmer sånn er det bare. Siden jeg kun har trent 2-3 rene lydighetsøkter det siste året var ikke forventningene kjempestore akkurat. Det jeg var mest spent på var om hun gadd å fullføre.

Mia startet i kl. 1. og her er resultatene.

Tannvisning: 10

Fellesdekk: 10

Lineføring: 8,5

Dekk fra holdt: 8

Innkalling:  7,5

Stå under marsj: 6,5

Hinder: 8

Avstandskommandering: 7

Helhet: 7

Det som trekker er tempo og skeive sitter. Mia er Mia og hun tar det hele med knusende ro. Nå skal sant sies at jeg ikke har terpet mye på detaljet med Mia, men kanskje det er på tide å skjerpe seg litt der. Egentlig er jeg veldig fornøyd med at hun fullførte alle øvelsene, jeg merket godt at når vi var ferdig med dekk fra holdt begynte Dronninga å innse at det ikke kom noen godbiter, så jeg måtte virkelig jobbe på for å holde motivasjonen hennes oppe. Innen vi var kommet til avstandskommandoen syntes Mia egentlig at det var nok, så det ble en rimelig halvhjerta innsats fra henne på den, men med litt dobbeltkomandoer så kom vi da oss i mål. Er superfornøyd med at vi fullførte med 159.5 poeng og det ble en 6. plass på henne. Uansett flinkeste og søsteste tibben i verden spør du meg.

Så var det Indi sin tur. Hun har vært veldig dempet på stevner både i rallylydighet og i lydighet. I rallylydighet har hun kommet seg volsomt og i de siste stevnene hun har gått har hun virket trygg og fornøyd i ringen.  I lydighet har hun vært mere dempet, men jeg syntes hun var noe bedre i stevnet i retriever klubben i april. Så i dag hadde jeg bestemt meg for å tenke på dette som ett ordinært stevne og målet var å få henne tryggere i ringen. Må si jeg var veldig spent siden han som skulle dømme, er den kuleste fyren Indi veit om. For å gjøre det ekstra spennende så har innkallinga vært ett mareritt i det siste. På torsdag var hun så treig at det var så vidt en så det rørte seg, Mia ville sett ut som ett lyn i forhold til Indi. I går hadde hun sin helt nye løsning på innkallinga. Hun kom inn i god fart til hun var nesten foran meg, snudde, rygget og satte seg på skoa mine. Så jeg regnet med en stor fin null på innkallinga i dag.

Indi startet i kl. 2 og her er resultatene

Fellesdekk: 10

Fri ved foten: 10

Dekk under marsj: 10

Innkalling: 8, jada hun stoppet litt seint og hadde litt for dårlig fart, men hun satte seg iallefall på rett plass. Så jeg er fornøyd med den.

Stå under marsj: 10

Ruta: 9,5 litt trekk for tempo, men hun stoppet midt i ruta og sto dønn i ro.

Apportering: 8,5 mangler også tempo der, men denne gangen kom hun iallefall og leverte apporten til meg. Hun hadde veldig lyst til å levere den til dommeren, så hun tittet bort på han, men bestemte seg for å komme til meg med den. Hurra, endelig fikk vi den til uten noe tull.

Hinder: 9 dumme meg heiv apporten ut av ringen og den ble liggende slik at den var den første hun så da hun hoppet over hinderet. Hun mistet fokuset litt og hadde tenkt seg ut for å hente apporten, men hun hentet seg inn igjen og satte seg og hoppet pent tilbake igjen.

Avstandskommandering: 10

Helhet: 9,5

Jeg er superfornøyd med Indi i dag. Det som var mest gledelig var å se at hun følte seg trygg og at hun var veldig fornøyd med å jobbe i ringen. Riktignok var dette ett sted hun er trygg på og med stort sett bare folk hun kjenner, men jeg tror likevel at dette var en verdifull erfaring for henne. Så da blir det spennende å se hvordan det går på stevnet i Sandefjord om 14 dager, målet er å klare å jobbe opp den samme tryggheten der. Regner med at så fort hun føler seg trygg i ringen vil tempoet komme seg betraktelig. Hun endte opp med 189 poeng og 1. plass, flinke lille snuppa mi.

En flott og spennende dag ble det iallefall. jeg er superfornøyd med mine 2 flinke vofser og har kost meg med å se på alle de andre flinke ekvipasjene. Litt ekstra moro var det å få se at de demonstrerte hvordan en politihund jobber, må si jeg er mektig imponert. Der snakker vi fokus og trøkk under arbeid.

Grattis til alle treningskompisene som gjorde det bra i dag. En gjeng og en klubb en kan være stolt av.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

7 svar til Klubbmesterskap!

 1. Hanne Bache-Mathiesen Henriksen sier:

  Det er jo kjempebra på begge to 🙂 Særlig når du skriver om hvor lite du har trent med Mia!!! Da må ihvertfall det dere har trent vært bra 🙂 Gratulerer så masse og lykke til med begge to. Vi ses i Sandefjord 🙂

  • Takk, ja jeg er superfornøyd. Det hjelper jo på at vi har trent masse rally så hun kan jo momentene. Lydighet blir bare en litt annen måte å jobbe på. Ja, det gjør vi da:-). Jeg går lydighet med Indi på lørdagen og rally med begge på søndagen :-).

 2. Irene H sier:

  ojda..dette var jo superbra;) etter dine spenstige! innlegg regnet jeg overhodet ikke med dette resultatet. Så bra, gleder meg til å se dere i Sandefjord. Sliter fremdeles litt med siste finpussen på apporten og ruta så jeg venter nok litt med debut i klasse 2 ,)

  • Takk, jeg hadde vel ikke store forventninger jeg heller, men det går sakte men sikkert den rette veien 🙂 Blir spennende å se om vi får det til i Sandefjord er jo litt større og ukjent sted, men vi satser for fullt 🙂 Det blir koselig å se dere i rally ringen igjen, du går vel for chamionatet du da 🙂

 3. Terje Henriksen sier:

  Gratulerer Lise med flotte resultater med hundene dine i dag, moro å se det klaffer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s