Indi sin debut i lydighet kl. 2.

I dag debuterte Indi i klasse 2 og merkelig nok var jeg ikke spesielt nervøs denne gangen, men spent var jeg. Resultatene ble vel så nogenlunde som forventet og til tross for ett par femmere er jeg veldig fornøyd. Indi har masse stevne erfaring fra rallylydighet, men har kun gått 2 lydighetsstevner og det var på våren i fjor. Jeg regnet med at hun ville dempe seg i ringen og det gjorde hun også, det går jo ut over farten, noe som igjen gir endel trekk. Monenten i seg selv var bra, raske holdter, neddekk og oppsitt. Jeg har jobbet mye med meg selv for å finne ut hvordan jeg best mulig skal hjelpe Indi på stevner slik at hun etterhvert skal bli tryggere og dermed få opp farten. Da både med tanke på oppladning, oppvarming og hvordan jeg er i ringen. Dette er jo mye enklere i rallylydighet hvor du faktisk kan snakke med bikkja hele tiden i ringen. Jeg er sikker på at med litt mere trening, litt modning og mere stevne erfaring så vil resultatene komme. Indi har tross alt fått til mye med tanke på hvor ung hun er og at hun konkurrerer i 2 forskjellige hundesporter.

Men la oss nå se litt på poengene:

Fellesdekk: 10, ikke mye å klage på der vel.

Fri ved foten: 8,5, fulgte bra, men datt ut litt innimellom.

Dekk under marsj: 9,5, bittelitt treig på neddekket, bare bittelitt altså.

Innkalling fra sitt med stå: 7, det var den farta da.

Stå under marsj: 8,5, gikk litt for langt før hun stoppet.

Fremadsending med stå: 5, der var dommeren snill altså. For en gang skyld hadde hun greit fart ut mot ruta og gikk inn riktig, men stoppet ikke på komando og gikk ut bak ruta. Fikk henne til å gå inn i ruta igjen og stå, puh.

Apportering: 5, litt treig ut til apporten, plukket den pent opp, snudde gikk noen skritt og stoppet. Dommeren så på henne og han hadde helt sikkert tenkt å ta fra henne apporten(hun har nemlig fått det for seg at hvis noen står i nærheten så har dem tenkt å ta apporten fra henne) Fikk henne til slutt inn og avleveringen gikk bra.

Fritt hopp over hinder med sitt: 7, hoppet greit over, snuste litt og så satte hun seg. Hoppet fint tilbaket og innsittet var bra.

Kontoll over hunden på avstand: 9, litt treig på 1. oppsittet, resten var bra.

Helhetsinntrykk: 8,5

Resultatet ble 156 poeng og 2. plass.

Ser klart at det er de øvelsene som hun må jobbe selvstendig ifra meg som hun sliter mest med. Regner med at vi skal få til det etterhvert også. Alt i alt synes jeg det var mye bra der, så nå er det bare å lade opp på nytt og gjøre seg klar til stevne neste lørdag.

Flinke lille snuppa mi:

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Indi sin debut i lydighet kl. 2.

  1. Trude sier:

    knall bra LIse og Indi! synes hun var flink jeg, med en flott hundefører 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s