Trening!

Jeg fikk muligheten til å trene i hallen på Drammen Hundepark i dag. Det var konkurransetrenig, så det var satt opp en ring og vi benka oss rundt ringen med bur, stoler og bikkjer. En radio sto å skravla med seg selv i en krok og de forstyrrelser som man kan forvente å få i konkurranse var til stede. For eksempel PIPEBALLER, den ultimate forstyrrelse. Det var kun en hund som Indi kjente der og resten var fremmede.

Alle fikk kjørt igjennom de øvelsene de ville og vi hadde en til å komandere. Jeg gikk igjennom alle øvelsene i kl. 2 for å se hvordan vi ligger an. Planen er å debutere i kl. 2 i april. Starta med fellesdekk med skjult fører, hun lå stille i starten men så ble det mye snusing. Hun har pleid å ligge helt fint på fellesdekken, men det var veldig mye lukter der. Så vi får jobbe litt med det fremover. Ved fri ved foten var hun veldig dempa, hun gikk egentlig veldig pent men hun lurte fælt på den radioen som sto og prata. Dekk under marsj gikk greit. På innkallinga var ståen bra, men ellers var det dårlig fart. På stå under marsj stoppa hun pent, men hun sto å titta på damen og dempet. Det virker som om hun trodde det var øvelsen: Stå under marsj med berøring som vi har i rallylydighet og den HATER hun. På fremadsending til ruta kunne jeg tenkt meg litt mere fart, men hun plasserte seg veldig fint i ruta. På apporteringen ble det plutselig litt fart på frøkna, ett lite forsøk på å drepe apporten og så inn til muttern med apportbukken, men hun slapp den ned. Hun plukka den opp igjen og leverte den pent. På hinderet hoppet hun fint over for så stoppe opp for å snuse. Jobbet opp igjen kontakten og fikk avsluttet øvelsen. På avstandskommandoen var det vel ikke mye å trekke på, hun hadde ikke noe fremdrift på den og hun setter seg helt opp.  Selv om det jevnt over kunne vært mere fart var det veldig mye bra der. Jeg har også opplevd på rallylydighets stevner at hun blir veldig dempa når det er innendørs. Så jeg er sikker på at med mere trygghet så vil farten komme. All den snusinga fikk jeg jo en forklaring på etterhvert, så at flere heiv godbiter ute i ringen og at flere av dem ble liggende igjen.

Jeg prøvde å leke med Indi inne i hallen, men det ble for skummelt. Det var andre hunder der må vite. Etter hun hadde vært i ringen, så fikk hun en god pause. Etterpå trente vi litt rallyøvelser og da gikk hun som ei kule. Vi har jo trent mest rallylydighet så det er hun mye tryggere på. Etter nok en pause og en ny økt med rally, så kunne hun sannelig leke litt også 🙂

Alt i alt er jeg superfornøyd med dagens trening og det er nok akkurat dette Indi trenger. Så da er det vel bare å stå på å trene videre og satse på at vi er klare i april.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s