Lek!

Hvem skulle tro at noe så enkelt som å leke skulle føre til så masse hodebry hos meg. Indi sliter stort med å leke hvis det er andre hunder i nærheten, mens hvis vi er alene så er det fullt trykk og tydelig at hun synes det er moro.

Når vi trener sammen med andre å jeg prøver å belønne med leke, så overser hun leken og dytter på meg for å få godbit. Noen tenker vel nå : Hva er problemet? Belønn med godbiter da vel. Joda, det er jo en løsning det, men jeg ser jo at når jeg belønner med leke får jeg høyere inntensitet og større fart under treningen. Vel og merke når vi er alene.

Er litt usikker på hvorfor hun ikke vil leke med andre i nærheten, men regner med at det handler om litt usikkerhet. Hun bor med ei bølle av en tibbe som glatt tar det hun vil ha av leker og selv om Indi prøver å si ifra at det er hennes leke blir det overhode ikke tatt hensyn til. Vil Mia ha noe, så tar hun det. Dette har ført til at Indi slipper leken og slår ut i gjeting istedenfor. Jeg ser også at hvis andre leker med sine hunder i nærheten så slår hun også ut i gjeting, det er tydelig at hun mener at slik kan man da ikke holde på.

Vel, problemer er til for å løses. Så jeg har i en lengre periode lekt masse med Indi. I starten lekte vi uten at Mia var i nærheten. Ingen krav, bare lek. Vi kastet ball og hadde masse drakamper. Etterhvert har vi begynt å leke mens Mia var i nærheten, men jeg har passet på at Mia ikke har fått tatt over leken. Nå har Indi begynt å bli mye tøffere i leken og Mia har fått vært mere med. Dette har begynt å hjelpe og Indi trekker seg ikke unna eller slår ut i gjeting så ofte lenger.

Jeg har fra tid til annen dratt frem leken på trening i klubben, men passet på å gjøre det når det ikke har vært altfor mange hunder på banen og holdt litt avstand. Innimellom har vi kunnet leke litt før hun avviser leken igjen. Jeg har da brukt de lekene som hun synes er superkule.

Så kom det som gjorde at jeg tror at dette skal vi få til. I går på treningen var hun helt med på leken. Hun hang i kongen, røsket og dro. Hun enset overhode ikke at det var andre hunder i nærheten som lekte med sine eiere. Godt å se når ting løsner for bikkjene. Så fremover blir det vel å leke, leke og atter leke med Indi. Tror forresten ikke Indi er lei seg for det.

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s