Vi pusler da på!

På nyåret i fjor trente vi mye lydighet. Vi trente uansett vær og det ble gjerne 4-6 treningsøkter i uka. I april begynte jeg å trene rallylydighet og i mai var vi igang med agility, så vi fortsatte med å trene 4-6 ganger i uka, men nå litt mere variert. Sommeren gikk med på å få klasse 3 og Elite øvelsene i rallylydighet på plass for da så jeg muligheten for å få begge bikkjene opp i Elite.

I januar startet begge bikkjene i Elite i rallylydighet, så da var neste mål å få på plass klasse 2 øvelsene i lydighet på plass. Men når opprykket i rallylydighet var på plass, gikk lufta litt ut av meg. Jeg ser at det har nok har vært litt mere krevende å få 2 hunder opp i Elite på så kort tid enn jeg egentlig selv har innsett. Rallylydighet var jo helt nytt for meg og det var veldig mye å sette seg inn i. I tillegg så måtte jeg trene hundene på litt forskjellig måte for å få det til å fungere, selv om det er mye sosialt og hygge på treningene bruker jeg faktisk mye krefter for å få trent på best mulig måte.

Formen har liksom ikke vært tipp, topp på nyåret heller, så det har ikke blitt så mye trening som det har pleid å bli. Men det betyr ikke at jeg sløver på sofaen og bikkjene kjeder vettet av seg. Jeg trener fortsatt rallylydighet med begge bikkjene på tirsdager og lydighet Indi på torsdager.

På torsdagene har jeg begynt å trene i Horten hundeklubb. De har trening med en dyktig instruktør som pirker på meg om de små detaljene, AKKURAT det jeg trener for å komme videre. Det er også mye trening med masse forstyrrelser og det er AKKURAT hva lille vimsehuet Indi trenger. Hun takler stadig mere forstyrrelser uten at hun detter ut og forrige torsdag kunne hun til og med leke litt med meg selv om det var andre som lekte med sine hunder i nærheten. Hurra for de små fremskrittene sier bare jeg. Før har hun i disse situasjonene bare sett på de andre eller dyttet på meg for å få godbiter istedenfor leker. En pussig liten ting med tanke på at når vi trener alene så blir hun spinnvill når vi leker. Tror nok det handler om en liten usikkerhet og at hun kommer litt i konflikt med seg selv der. Litt lyst til å være med å leke, samtidig som det er ett visst behov for å få de andre hundene under kontroll. Jeg føler at vi sakte med sikkert nærmer oss startklare for debut i klasse 2.

Så langt har vi jo hatt en flott vinter, så det har blitt masse flotte turer i skogen. Selv om jeg ikke trener så mye om dagen får jeg da puttet inn litt trening her og der. På turene slenger jeg gjerne på noen innkallinger med stå eller dekk, Indi ser like forfjamset ut hver gang men bråstopper. Litt avstandskommandering blir det gjerne hvis vi går forbi en benk. Avstandskommanderingen er hun forresten blitt helt rå på. Jeg kan ikke skjønne at det er noe som helst å trekke på der. Hun gjør det like bra hver gang, så den øvelsen regner jeg med er i boks. Ofte setter jeg opp ei rute på parkeringen etter turen. Så kjører jeg henne ut i ruta 3-4 ganger før det bærer hjem. Med ruta jobber jeg mest med farten og den kommer seg. Hun trenger fortsatt en påvirkining ved ruta for å holde god fart. Uten påvirkning plasserer hun seg riktig i ruta, men jeg synes fortsatt at hun kunne hatt mere tempo ut i ruta.

Vi pusler da litt på hjemme i stua også. Det blir avstandskommando, innsitt, litt rally øvelser og rett og slett litt triksing. Heldige meg som har 2 bikkjer som gidder å leke med meg når jeg kjeder meg litt.

Så selv om jeg ikke trener 4-6 ganger i uka for tiden, så får jeg puttet inn endel i hverdagen likevel. Jeg ser jo at begge gjør fremskritt så jeg er nok på rett vei og jeg tror kanskje både bikkjene og jeg har litt godt av en litt «sløv» periode. Jeg er veldig opptatt av at bikkjene skal synes det er gøy å trene og da er det viktig at jeg ikke trener dem ihjel heller. Plutselig er batteriene ladet, dagene lengre og mildere og da kommer treningsmotivasjonen tilbake igjen for fullt. Tror sannelig jeg skal sjekke når det er lydighetsstevner som jeg kan melde meg på jeg……

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

1 svar til Vi pusler da på!

  1. Nina sier:

    Ja – det er snart vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s