Rallylydighets stevner

På lørdag var nok en gang tiden kommet for å dra på stevner. Som vanlig både gledet og gruet jeg meg. Indi skulle debutere i Elite klassen og har vært ei skikkelig bølle i det siste og Mia saboterte hele rallytreninga på tirsdag, så det var umulig å si hvordan dette kunne ende. Jeg visste at øvelsene var på plass på begge bikkjene, så alt kom an på dagsformen deres.

Jeg må si at jeg en liten stund lurte på hva jeg holdt på med på lørdagsmorgenen når klokka ringte kl. 06.00, jeg er som kjent ett B-menneske så dette var omtrent som å stå opp midt på natta for meg. Men jeg spratt opp, tittet ut vinduet og spurte nok en gang meg selv hva jeg holdt på med. Det snødde og jeg bare HATER snø. Vel, vel, lite å gjøre med det. Ut å koste bil, lufte bikkjer, sortere bikkjer, 1 inn og 2 inn i bilen og så var det pån igjen med å koste bilen.

Vi kom oss da av gårde, men på grunn av dårlig vær kom vi hesblesende 10 minutter for sent. Pulsen var vel sannsynligvis høy nok til å få ett hjerteinnfarkt av, men jeg overlevde da. Heldigvis var de litt forsinket, så jeg fikk tid til å roe meg ned. Det får da være nok at en har konkurransenerver om en ikke skal være superstressa i tillegg.

Denne gangen hadde jeg en målsetting når det gjaldt Indi, jeg skulle hjelpe henne til å trives i ringen. Sist vi var på innestevne syntes hun det var ekkelt, hun gjorde alt hun skulle men var veldig dempet. Så her var det snakk om å jobbe inn trygghet og arbeidslyst. Resultatmessig hadde jeg ingen klare mål.

Når det gjaldt Mia hadde jeg ett håp om at hun skulle klare opprykket til Elite. Siden hun manglet bare 1 napp og vi skulle gå 2 stevner mente jeg det skulle være mulig hvis bare Mia ville jobbe den dagen.

Mia skulle først i ringen og etter å ha briefet banen hadde jeg en god følelse. Dette var en bane med mye av de øvelsene som Mia liker. Mia var med fra første stund og så særdeles fornøyd ut der hun jobba seg igjennom banen. Litt smårusk la jeg jo merke til, men håpet om opprykk var så absolutt der.

Så var det Indi sin tur. På henne så jeg en helt annen holdning denne gangen i forhold til sist vi var der. Hun brøytet seg frem og ville inn i hallen. Muttern hadde sikra seg med litt ekstra gode godbiter og Indi var på nett med en gang. Selv når vi sto og venta på tur, satt hun og holdt kontakten hele tiden. Det var tydelig at hun var i jobbmodus og det virket ikke som hun enset noe annet rundt seg. Banen startet med slalom og hun gikk inn feil, men det fikk vi rettet opp og hun gikk hele slalomen uten flere problemer. Resten av banen gik veldig bra helt frem til bakbyttet, da ble muttern litt utydelig for Indi så hun kom ikke helt opp på høyre siden og prøvde å gå tilbake til venstre siden. Tok øvelsen på nytt selv om jeg visste vi kom til å diske på det. Indi ble litt dempa etter det, men jeg fikk fort jobbet henne opp igjen. Må si at hun hadde noen råe neddekk. Honøren lå hun helt rolig på også, selv om det er noe jeg har trent lite på. Dekk er dekk frem til noe annet er sagt i mitt hode, så honøren har jeg liksom ikke hatt noe fokus på.

Så var det premieutdeling. Mia kom på 3. plass med 193 poeng og klarte dermed opprykket til Elite. Hurra, vi hadde klart dagens målsetting for Mia. Indi diska jo, men jeg hadde likevel klart dagens målsetting for henne så jeg var superfornøyd. Det er viktig for meg at bikkjene trives i ringen, det skal jo være like moro for dem som det er for meg. Jeg har stor tro på at resultatene kommer, når de både føler seg trygge og har det moro i ringen.

Så var stevnet nr. 2 som sto for tur. Mia skulle ut i honøren først og lille snuppa lå fint hele tiden hun. Så skulle Indi inn i ringen igjen, denne gangen satt hun å småpeip litt mens vi ventet på tur. Hun satt hele tiden og tok kontakt og det var tydelig at hun ville ut i ringen å jobbe, moro. Denne gangen var vi virkelig på nett og alt føltes veldig bra. Vi hadde fin flyt og noen råe neddekk. Kjempemoro og jeg brydde meg filla om resultatet, nå var hun der jeg ville ha henne. Honøren gikk også fint, det meste av tiden lå hun og holdt kontakten med meg og gløttet bare av og til på den andre hunden i banen.

Så var det Mia sin tur igjen, hun hadde nok brukt opp det meste av kruttet på det 1. stevnet for jeg følte at hun ikke var helt med denne gangen. Men hun jobbet på og gjorde det egentlig greit, men så tabbet muttern seg ut med å ta feil øvelse og dermed diska vi. Ja,ja, jeg har jo startet en teit tradisjon på at jeg disker med bikkjene på det 1. stevnet i ny klasse, så det var vel like greit å holde på den stilen.

Da va det klart for neste premieutdeling og det var bare å rusle avgårde og hente disken til Mia. Den følelsen av at Indi hadde gjort det bra viste seg å stemme. Hun kom på 1. plass med 199 poeng av 200 mulige, snakker om å rette opp igjen inntrykket fra 1. stevnet.

Selv med 2 disk ble dette en strålende dag for meg. Det at jeg klarte målsettingen på begge bikkjene var stort og at arbeidsglede og trygghet gir resultater viste resultatet på Indi på det 2. stevnet. Målsettingen på de neste stevnene er allerede klare, jeg må slutte å rote det til for bikkjene. De gangene jeg er klar og tydelig på hva jeg vil så gjør bikkjene det bra. Så hvis jeg blir litt mere proff også, så vil resultatene komme. Jeg ser på begge bikkjene at de enten gjør det veldig bra eller disker på stevner, så jeg har en liten jobb å gjøre der. De gangene vi har diska har det stort sett vært jeg som har rota det til.

Ett skrytebilde må til…..

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Rallylydighets stevner

  1. Nina sier:

    Kjempeflinke er dere, gratulerer igjen. Jeg ser at Dronninga har på seg sin krone/diadem:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s