TESTING, TESTING, TESTING……

Treningsmessig går det bra med begge bikkjene og det er stadig noen fremskritt og glede seg over. Men når det gjelder den daglige lydigheten har vi noen utfordringer for tiden. Indi er blitt 22 mndr. og har funnet ut at det er på tide å få testet endel ting.

Det første tegnet på hva jeg hadde i vente kom for ett par uker siden. Mia og Indi dundra sammen i en slosskamp over en ball. Nå har aldri Mia vært interessert i baller og de har aldri kranglet over noe som helst, så jeg tenkte jaha nå er vi i gang. Indi skal teste grenser. Normalt ville jo Mia gitt fra seg ballen uten noen problemer, men hun følte vel at det var behov for å sette på plass jyplingen. Alle som kjenner Mia vet at det er dumt å yppe seg på henner, ballen var hennes og dermed basta. Muttern måtte faktisk inn å splitte slosskjempene for å unngå skader.

De siste dagene er diverse ting testet ut, ifølge Indi er det ikke nødvendigvis gitt at det skal være sånn bare fordi muttern har sagt det. Ifølge henne må man ikke nødvendigvis komme med en gang muttern roper, muttern må da bare pent vente når Indi er opptatt må vite. TRODDE HUN JA…. Fikk da overbevist henne om at regelen : Du skal komme med en gang jeg roper gjelder fortsatt. Jada, jeg måtte jakte på krapylet en gang for å fortalt henne det, men nå er vi iallefall blitt enige der igjen. Godt for henner ellers hadde hun blitt gående enda mere i bånd enn hun gjør for tiden.

Så fikk hun det plutselig for seg at det holdt fint at døra bare var så vidt på gløtt før hun brøytet frem, ut og raste ned trappa. Nå har det seg slik at jeg ikke liker å tryne ut døra og trille ned trappa når jeg skal ut, så vi måtte ta en diskusjon på det også. Dette har hun forsøkt seg på flere ganger, men hun har lykkes kun en gang. Hu Lise er nemlig ikke lettlurt. Hos meg SKAL bikkjene sitte ved døra å vente til de får lov til å gå ut, de skal også gå bak meg i trappa.

Å vente på en kommando før en hopper ut av bilen eller går ut av buret syntes hun også var noe tull, der holdt det med en diskusjon før hun kapitulerte. Dette handler om hennes sikkerhet, så der er jeg nådesløs. det er helt uaktuelt å hoppe ut av bilen uten tillatelse.

Så var det bare å vente på neste ting som bare måtte testes ut. Joda, det kom fort nok det. Det er strengt forbudt å rappe mat fra andres matskål, men hallo Akillies er på besøk og har sikkert mye bedre mat en hun har. Så det var bare å stirre på Akillies til han flytta seg og stupe ned i matskåla hans det. Når nå det slettes ikke var lov, så måtte hun bare prøve matskåla til Mia for å se om samme regelen gjaldt der. Jommen meg gjorde den ikke det, kjipt altså.

Indi er nå ikke den som gir seg så lett, så nye ting måtte testes. Når jeg har mine i bånd og de begynner å gå litt for langt frem så blir de bedt om å gå bak meg. Det er nemlig fryktelig vanskelig å dra når man går bak. Men for all del man kan jo gjøre alt man kan for å komme forran igjen. Så de siste gangene jeg har hatt bikkjene i bånd har Mia og Akillies dilta fornøyd bak meg, mens Indi bruker alle triks i boka for å komme forran meg. Hun har prøvd å komme opp på høyre side, venstre side og til og med mellom beina mine. Alle alternativene funker like dårlig, men Indi gir da ikke opp for det. Resultatet er at Indi har gått mye i bånd mens de andre har fått gått løse. Det er nå ikke eneste grunnen til at hun går mye i bånd for tiden. Jeg hadde stort sett fått bort det at Indi skal tyne Mia på tur, men nå er det i full gang igjen. Indi har nemlig bestemt at Mia ikke får lov å gå av stien på tur og å løpe ute i skogen er helt uaktuelt. Gjør Mia det, mener Indi at det er hennes oppgave å få tak i Mia og klaske henne ned i bakken. Hvis Mia går 2 skritt bak meg er alt greit og Indi har tid til å løpe rundt å snuse og utforske. Så når hun nå setter igang med å gjete Mia igjen, så havner hun i bånd.

Hva annet hun har prøvd seg på i det siste? Vokte på bur, senger, leker og vannskåla. Alle forsøk misslyktes.

Så det siste desperate forsøk på å oppnå en bedre posisjon i huset og få være med å bestemme litt sjøl, ligge i sofaen. Mine hunder får ikke ligge i sofaen uten invitasjon, Indi har aldri ligget i sofaen og de ganger jeg har sittet i sofaen og prøvd å hatt henne på fanget, har hun sett ut som om jeg plaget livet av henne. Da jeg kom hjem fra nattevakt i dag tidlig hadde hun strukket seg godt ut i sofaen og bare gløtta på meg da jeg kom inn, HALLO……

Vel, så vidt jeg kan skjønne er snart det meste testet ut, så det må vel snart ro og harmoni atter en gang råde i heimen.

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

1 svar til TESTING, TESTING, TESTING……

  1. Nina sier:

    Jeg trenger en like knapp !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s