Jobber mot nye mål.

Mye har kommet på plass i rallylydigheten, så nå er det på tide å skifte litt fokus. Siden Indi og Mia tok opprykk til kl. 3 i juni, har hovedfokuset vært å trene mot kl. 3 og Elite i rallylydighet. Indi har nå klart opprykket til Elite og Mia mangler ett napp for å få opprykk til Elite. Jeg vil fortsatt jobbe videre med rallylydighet for det er fortsatt endel vi kan bli bedre på der, men fremover kommer jeg til å bruke litt mere tid på lydighet.

Målet er å få kl. 2 øvelsene på plass med Indi og børste støvet av kl. 1 øvelsene med Mia. Jeg konkurerte litt med Mia da hun var rundt ett år, men slutta da hun tydelig ikke var moden og motivert for å konkurere i lp. Tror nok det var en kombinasjon av at hun var ung, jeg var nervøs og at hun syntes det ble for lenge uten belønning. Nå føler jeg nesten at jeg har fått en helt annen hund. Hun viser stor arbeidslyst og vi kan jobbe i lengre perioder uten belønning. På rallylydighets stevner har hun taklet mine nerver og miljøet med glans. Ute eller innestevner spiller ingen rolle, bikkjer som bjeffer og masse folk rundt ringen enser hun ikke når vi jobber sammen. Har ikke lenger en hund som henger bak meg på fvf, men en hund som går litt for langt frem. Generelt har hun fått opp tempoet på de fleste øvelsene. På torsdag kjørte jeg igjennom alle øvelsene i kl.1 med henne. Litt småtteri å rydde opp i er det jo, men bortsett fra avstandskommandoen gikk alle øvelsene veldig bra. Hun går litt for langt ut ved fvf, men hvis hun skal gå tett inntil mister vi kontakten. Det er ikke bare bare å være liten heller. Fortsatt får jeg noen skeive sitter og dekker, så det må jo ryddes opp i. Alt i alt er det såpass mye bra at jeg har litt lyst til å starte i lydighet med henne igjen. Jeg har ikke endelig bestemt meg enda, men har satt meg som mål å få klasse 1 øvelsene så bra som mulig i løpet av vinteren. Hvis jeg til våren føler at ting sitter og er bra, så kan det hende jeg starter igjen. Uansett er det greit å ha ett mål å jobbe mot.

Med Indi er det klasse 2 som er målet. Det som før har vært den største utfordringen har vært å få henne til å holde fokus, det føler jeg ikke er noe problem lenger. Hun kan fortsatt dette ut, men det er lengre mellom hver gang det skjer og hun tar seg fort inn igjen. Jeg har også kjørt igjennom kl.2 øvelsene og vi er på god vei. Fvf har rett og slett vært nydelig i det siste, apporten har blitt bra, stå og dekk under marsj er på plass, fellesdekk med skjult fører er bra, innkalling med stå har jeg bare prøvd ett par ganger fordi jeg har måttet jobbe opp farten på innkallingen først, men vi har da fått til ett par fine innkallinger med stå også. avstandskommandoen er bra, hopp over hinder er bra, men jeg får skeivt sitt på den andre siden. Det må jeg få retta opp. Ruta begynner også å komme seg, men jeg jobber for å få litt mere fart inn i ruta. Merker godt at Indi har blitt mere moden i hodet og hun har blitt en fryd å jobbe med. Hun gir alt uansett hva vi trener på, så nå handler mye av treningen om at hun skal kunne skille klart mellom øvelsene. Det går litt i ball for henne av og til, så da bare gjetter hun på hva jeg vil ha. Det er vel kanskje ikkes så rart, når man tenker på hvor mange forskjellige øvelser vi har øvd inn i de siste månedene. Jeg satser på å starte med Indi i klasse 2 til våren, så jeg veit jo hva vi skal trene på i vinter.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s