Morokulien

Endelig var helgen jeg hadde gledet meg til i lang tid kommet, både Indi og Mia skulle debutere i klasse 3 i rally lydighet. Vi kom opp på fredag kveld og lure Lise fant ut at hun skulle ta seg en kveldstur i halvmørten. Problemet var at det var ikke halvmørkt så veldig lenge, det ble ordentlig mørkt. Jeg fikk da etterhvert rotet meg tilbake til hytta og det ble en tidlig kveld på meg.

Så kom den store dagen, flott vær var det og jeg var rimelig spent. Jammen meg gjorde jeg ikke akkurat det samme som jeg gjorde i Sandefjord, diska med begge hundene på 1. stevne. Det er nok nervene som slår inn og da gjør jeg ikke jobben min med å hjelpe hundene igjennom banen. Med  begge hundene disket jeg på grunn av for mange repitisjoner, likevel er jeg fornøyd for begge jobbet som bare det og det virket som de hadde det gøy. At vi har det gøy i ringen er jo det viktigste, da kommer nok resultatene etterhvert som vi får trent litt mere og ting modnes.

På stevne nr. 2, var jeg mye roligere og dermed gikk alt så mye bedre. Mia fikk 186 poeng og en 6. plass, det ble faktisk brukbar tid på henne også. Flinke lille snuppa. Indi fikk 192 poeng og 3. plass. Hun fikk også sitt 1. napp, bare 2 igjen så er vi i Elite.

Da stevnene var ferdige var vi ute og spiste middag. Med over 20 ivrige rally deltakere som er ute å spiser middag blir det myyye hundeprat, koselig. Etterpå rakk vi en fin liten tur før det ble mørkt. Tenk dere hu Lise la seg tidlig den kvelden også, jeg mener 2 kvelder på rad a gitt. Det tar på å gå rally med 2 hunder.

På søndag våknet vi til regnvær, hm… da var det store spørsmålet om Mia ville legge og sette seg i det våte gresset. Hun pleier ikke ville det, men jeg tenkte vi fikk gjøre ett forsøk. Mia var med hun, men sette seg var hun ikke veldig lysten til. Alle sittene var veldig langsomme, men hun satte seg da. Hun fikk 189 poeng, 1 fattig poeng unna napp. Men det ble en fin 5. plass. Indi var så absolutt med  og jeg følte at det gikk veldig bra. Hun fikk 198 poeng og 1. plass, flinke snuppa mi det. Hun fikk da også sitt 2. napp og mangler bare 1 napp for å få opprykk til Elite.

Jeg var litt i tvil om jeg fikk Mia til å gå ett stevne til, men bestemte meg for å prøve. Merket at hun var mere sliten, men hun jobbet på likevel. Jammen meg klarte Mia å hanke inn en 1. plass med 190 poeng og hun fikk dermed sitt 1. napp, HURRA. Så var det Indi da, vi startet med knallkontakt og hun gjennomførte en perfekt dekk under masj, bare så fryktelig synd at det var stå hun skulle. Vi fikk rettet det opp og det gikk bra helt til vi kom til hoppehindre, da hoppet hun elegant over det 1. hoppet og smatt lett under det 2. hoppet. Det var nok tunnelen som fristet og hun mente vel det gikk fortere å smette under enn å hoppe over. Resten var jo bra, men det ble nok en disk.

På tross av 3 disk, er jeg veldig fornøyd med helgen. Jeg er imponert over at begge klarte å holde koken på så mange stevner. Ser jo at det er små marginer på ett vellykket stevne og en disk. Det ser også ut som om problemene med å få Indi til å stå i ro på stå og berør øvelsen er over,hun sto i ro alle gangene, hurra. Må også ta med at rally miljøet er fantastisk. Alle blir tatt godt imot og alle heier på hverandre. At hund og eier har det moro på banen er det som står høyest i fokus og ikke plasseringer og poeng.

Nå er det bare å jobbe videre, slik at vi får de siste nappene slik at vi får opprykk til Elite. Spesielt morsom synes jeg det var at alle treningskompisene mine gjordet det strålende i helga. Det er jammen ett flott miljø og trene i.

Vi venter på å få starte.Flinke Indi står som en påle….Hva skal vi nå da muttern?JAA, hoppe litt…..Mia er så flink i sikksakken…….

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til Morokulien

  1. Mona sier:

    Takk for sist og gratulerer med flotte resultater 🙂 Helt enig med deg; rallymiljøet er fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s