DEBUT I RALLY-LYDIGHET

I går debuterte jeg i rally-lydighet med både Indi og Mia. Siden jeg aldri hadde konkurrert i rally-lydighet og jeg bare har trent rally-lydighet siden begynnelsen av april, var jeg rimelig spent på hvordan dette ville gå. Jeg må vel innrømme at søvnen natten før var så der og jeg var bra stressa da jeg dro.

Heldigvis var det flere fra Horten hundeklubb som deltok og som heller ikke har trent så lenge. Greit at en ikke er den eneste ferskingen liksom. Synes det er hyggelig at vi er flere som drar på stevner sammen.

Jeg hadde håpt at jeg rakk å se noen gå banen før meg slik at jeg fikk et visst inntrykk av hvordan det var, men den gang ei. Jeg fikk start nr.1 på Indi og start nr.5 på Mia. DA ble jeg nervøs da, jeg hadde jo ikke engang sett på ett stevne i rally-lydighet.

Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å utnytte tiden i brifingen godt, så jeg iallefall følte meg trygg på banen. Banen virket grei og jeg visste at begge bikkjene kunne øvelsene.

Så var det bare å hive seg uti det. Indi gikk bra, men jeg følte at jeg ikke helt hadde den flyten som jeg skulle ønske. Vi kom oss da greit igjennom banen, men jeg hadde ingen formening om hvordan det egentlig hadde gått. Tilbakemeldingen fra de som så på var at det var bra. Åkke som, det var ikke tid til å gruble på det. Mia måtte gjøres klar til å gå banen.

Mia gikk veldig bra, vi hadde kjempekontakt og jeg følte at vi hadde god flyt. Vi plundra litt på en øvelse, men vi fikk de nå til. Jeg var litt spent på en øvelse for hunden som gikk før oss hadde tisset der, men Mia snuset ikke engang. Vi gjennomførte greit uten iallefall jeg visste om noen store feil.

Så var det bare å slappe av og titte på de andre deltakerene. Det var mange flinke ekvipasjer der.

Indi og Mia lå i samme bur og tittet på det som foregikk. Jeg er egentlig imponert over hvor rolige begge var. Ingen av dem stresset eller bjeffet. De har ikke vært så mye på stevner, men de er jo rimelig godt sosialisert.

Så var det tid for premieutdeling, det var noen som hadde disket og jeg var veldig fornøyd når jeg skjønte at ingen av mine hadde disket. Det er fort gjort å få en disk i rally-lydighet.

Tro det eller ei, lille Mia gullet tok 1. plass med 193 poeng og fikk dermed direkte opprykk til kl. 2. Indi tok 3. plass med 189 poeng og manglet da 1 poeng for å få opprykket. Gjett om jeg var fornøyd, iallefall en liten stund. Så slo konkurranseinnstinktet inn, med Indi hadde jeg fått tilsammen 10 poeng trekk for stram line under øvelsene. Det irriterte meg grenseløst, det er jo unødvendig å få trekk for det når du faktisk har lov til å snakke med hunden din underveis. Jeg bestemte meg for at jeg skulle rette opp det til det andre stevne. Det var ikke så nøye hvordan resten gikk bare jeg ikke fikk trekk for det, om nødvendig skulle jeg gå etter dyret og ta en disk.

På neste stevne fikk jeg start nr.1 på Mia og start nr.4 på Indi. Men nå var det greit for nå hadde jeg vært igjennom det en gang. Banen virket grei, men det var lite stopper og mye gåing. Noe som begge mine lett detter ut på.

Jeg var veldig spent på om Mia ville gå en gang til for hvis Mia ikke vil, så vil hun ikke. Hun avslutter greit når hun synes hun har gjort nok, hun  er nå engang tibbe. Mia gikk som bare det hun og kontakten var der. Jeg merket at jeg måtte jobbe litt mere for at hun skulle holde hele banen ut, men vi kom oss fint igjennom.

Så var det Indi sin tur og da ble det en smule spennende igjen. Like bortenfor hadde noen begynt å spille ett ballspill og Indi oppdaget ballene som suste rundt. Jeg klarte å jobbe henne inn og hun holdt fokus hele banen igjennom, HURRA. Det tyder vel på at frøkna begynner å modnes litt oppi topplokket for hun har vært utrolig lettdistrahert. Hun har for det meste gått under navnet vimsa eller svimehuet. Så det er håp for at vi skal få fullt fokus etterhvert.

Fordelen med å gå tidlig er at en kan senke skuldrene og slappe av. En stor del av å reise rundt på stevner er jo også den sosiale biten og det er moro å se på hvor mange flinke ekvipasjer det er.

Så var det nok en gang premieutdeling, ny spenning. Jeg ble helt satt ut når jeg innså at mine hadde tatt 1. og 2. plassen. Begge hadde 197 poeng, så det var den med best tid som vant. Indi var 14 sekunder raskere enn Mia, så da ble det 1. plass på Indi og hun hadde også klart direkte opprykk til kl.2. HURRA for de flinke vofsene mine. Det beste av alt ingen trekk for stram line på Indi og trekt en gang for stam line på Mia, HURRA,HURRA..

Jeg må si det var ett trivelig og avlsappet miljø på stevnet. Må også innrømme at jeg hadde stor sans for kritikkskjemaene, de var jo bare til å bli blid av. En sol når du hadde gjort det bra.

Jeg synes det er utrolig moro at jeg nå begynner å se resultater av all treninga. Selv om vi ikke har trent så mye rally-lydighet, så har nok alle timene med lydighetstrening i alt slags vær og underlag, samt alle småøktene på stuegulvet i ledige stunder gitt ett godt grunnlag. Jeg har nå 2 flinke vofser som begge er ivrige og viser glede ved alt det vi gjør sammen. 2 herlige små vesner som gir mye glede.

Dette har så absolutt gitt motivasjon til å jobbe videre, så jeg leste kjapt igjennom skiltene i kl. 2 og bestemte meg for å melde begge på i kl.2 på stevne 18 juni i Sandefjord, HJÆLP…..

Litt skrytebilder må vi ha.

Er med muttern..

Her har vi full kontakt..

Så var det bare å løpe i mål…..

Så var det Indi sin tur.

Grei haleføring på den frøkna..

Var det sånn muttern?

Her er kontakten på plass…

Fikk da med noen rosetter hjem…

Flinke Mini Mia

Flinke Indi

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

1 svar til DEBUT I RALLY-LYDIGHET

  1. Lajla sier:

    Det må man si var en knakende god debut 🙂 Gratulerer masse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s