AGILITY

Da var Indi ferdig med nybegynnerkurset i agility. Det har vært ett morsomt kurs med en dyktig instruktør. Som alt annet Indi gjør hiver hun seg uti det og gir full gass. Hun begynner å bli bra på fremadsendinger og på å sende henne rundt pinnen. Som den lydighetshunden hun er sliter hun litt med å jobbe på høyre side, men hun kommer seg stadig og skal jeg være ærlig tror jeg at muttern sliter mere med det enn hun gjør. 

Hoppehindre og hjulet går bra, det er moro kan du skjønne.

Slalomen har vi ett stykke igjen, men hun tenker så det knaker, så det kommer nok på plass.

Så kommer vi til felttreningen da, hun HATER å bli løfta og hun smisker med instruktøren alt hun kan når hun løfter henne.  Jeg har jobba litt med det den siste uka, men det må nok trenes enda mere på det. Tror hun kobler litt ut når hun blir løfta, så da skjønner hun ikke helt hva hun skal gjøre. Ja, ja, hun er nybegynner da.

De første kurskveldene slet hun litt med å holde fokus, det var noen som trente like bortenfor og det var jo spennende. Når man heter Indi, vil man ikke risikere å gå glipp av noe som helst. De siste kurskveldene synes jeg hun har blitt mye flinkere til å holde fokus, så det går rette veien med snuppa.

En ting jeg synes er positivt er at selv om hun synes det er gøy, så stresser og bråker hun ikke når hun jobber eller venter på tur. Det er utrolig deilig å slippe å ha en hund som bjeffer seg igjennom banen. Håper virkelig det fortsetter sånn.

Noe som muttern ikke synes er fullt så positivt er at Indi har fått stor sans for pipeball, hjælp. Det holder ikke bare å hente ballen lenger, nå skal den pipe mest mulig før hun gir den fra seg. Tror muttern skal pøve å gå tilbake til vanlig ball for å bevare vettet.

Nå er det bare å fortsette på å trene på de tingene vi kan trene på hjemme og vente på neste kurs for dette er moro så det vil vi lære mere av.

I kveld tok jeg med Mia så hun fikk trent ei lita økt også. Etter å ha sittet litt betuttet i bur i 2 timer og sett på at Indi hadde det gøy, var hun rimelig klar for litt trening.  Jeg jobbet litt med fremadsending og å sende rundt pinnen.

Etterpå laget jeg en minibane med bare hopphindre, hjulet og mønet. Det er lenge siden jeg har sett såpass fart på den frøkna. Dette synes hun var gøy. Det virker som hun kan mere enn jeg har trodd. Hun har jo egentlig ikke trent så mye etter hun gikk kurs, men jeg synes hun er flink. Det er vel mere jeg som fortsatt har mye igjen å lære når det gjelder å føre hunder.

Målet er å få til å trene agility en gang i uka, så fort Indi er ferdig med videregående kurset. Lurer litt om jeg skal investere i litt agilityutstyr, så vi kan trene litt i ledige stunder.

Dette innlegget ble publisert i Agility. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s