LYDIGHETSKONKURRANSE

På lørdag hadde Indi sin debut i lydighet kl.1. Naturlig nok var jeg rimelig spent på hvordan det ville gå. Indi er jo bare 13 mndr. og litt av ett vimsehode, så det var umulig og forutsi hvordan det skulle gå. Jeg var trygg på at hun kunne øvelsene, så hvordan hun taklet miljøet ville være det som avgjorde resultatet. De andre hundene jeg har konkurrert med har jeg tatt med på 1-2 stevner før jeg skulle begynne å konkurrere bare for at de skulle bli vant til miljøet på stevner. Av en eller annen merkelig grunn, har det ikke vært i mine tanker med Indi. Skikkelig teit med tanke på at hun er ei vimse og trenger å sjekke ut miljøet før vi gjør noe.

Vel, vel, bikkja var påmeldt og dagen var kommet, så det var bare å hoppe i det. Jeg hadde på forhånd bestemt meg at jeg skulle se på det som en trening til konkurranselivet og at målene skulle være realistiske. De som kjenner meg, veit at jeg blir ett nervevrak i konkurranser. Noe som er litt rart for jeg blir liksom ikke nervøs over andre ting, men jeg setter høye krav og finner alltid ett eller annet som ikke er bra nok uansett hvor bra vi har gjort det. Heldigvis er det meg selv jeg er mest kritisk til og ikke bikkja.

På lørdagen hadde jeg 2 mål. Hovedmålet var at jeg ikke skulle bli så nervøs at jeg rota det til for Indi, hvis jeg klarte det skulle jeg være fornøyd uansett resultat. Det andre målet var at jeg ikke ville nulle på noen øvelse. Begge målene ble oppnådd, så jeg er superfornøyd. At vi også klarte opprykket til kl. 2, ble bare en ekstra hyggelig bonus.

Da jeg tok Indi ut av bilen ble hun overlykkelig, her var det mange kule folk og potensielle lekekamerater. Hun virret rundt og ville hilse på alle. Jeg satte meg ved ringen og bare observerte henne. Hun var veldig nysgjerrig på alt og alle, men hun var overhode ikke stresset. Hun satt bare rolig og tittet seg rundt. Etter en stund la hun seg og bare tittet, innimellom rullet hun seg i gresset og prøvde å grave litt. Ingen bekymring der altså. etter en stund fikk hun en pause i bilen.

Så var det vår tur. Tannvisningen fikk vi 10 på, greit med en god start. På fellesdekk fikk vi også 10. En hund reiste seg og løp rett forbi meg og jeg må innrømme at pulsen steg ett par hakk da. Lille snuppa lå, ingen virrring med hodet engang. Der fikk jeg godt betalt for all trening med forstyrrelser. Lineføringen fikk vi 7 på. Indi ble veldig opptatt av noe utenfor ringen, så det tok litt tid før hun var med. På dekk fra holdt ble det 8, litt vimsing i starten og tregt oppsitt trakk der. På innkalling fikk vi 7,5, men jeg var bare glad vi ikke fikk null. Frøkna tok seg en sving ut av ringen for å hilse på en dame før øvelsen startet. Heldigvis har hundefolk litt vett, så hun overså Indi. Endelig fikk jeg Indi på plass og kontakt. Da jeg hadde gått i fra og snudd meg satt frøkna og tittet en annen vei. Hun kom ikke akkurat i superfart men hun kom, hun bare glemte at hun skulle sette seg på plass, så da ble det en ekstra kommando. På stå under masj merket jeg at hun ikke var med, så jeg slengte på en dobbelkommando på ståen. Fikk 7 på den. Hinderet fikk vi 8 på, litt treig og skeivt innsitt. På kontoll under avstand fikk vi 8,5, måtte til med en ekstra kommando på oppsittet. På helhet fikk vi 8, så vi endte på 163 poeng og opprykk til klasse 2, HURRA….

Utfordringen ble som forventet fokuset, så det får vi jobbe videre med. Noe kommer vel av seg selv med litt modning, hun er jo ennå ung og ting er ikke helt på plass i hodet. Alt i alt er jeg superfornøyd med lørdagen. Veldig fint å se at hun taklet miljøet såpass bra, hun er en trygg og mentalt sterk frøken. Så nå er det bare å gå inn på NKK å melde seg på flere konkurranser, gleder meg allerede.

Det ble bare tatt noen få bilder fordi hun ble litt opptatt av fotografen, så han var smart nok til å droppe det. men noen ble det.

Jeg prøver å få kontakt før vi går inn i ringen, ikke lett.

Indi lurer på hva Elisabeth sier for noe.

Åå, skulle jeg følge med også??

Ikke akkurat fullt fokus nei…..

Jeg kommer muttern….

Indi slapper av mens vi venter på resultatene.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

2 svar til LYDIGHETSKONKURRANSE

  1. Bjørg Eva sier:

    Gratulerer så masse med en flott stevnedebut 😀 Også opprykk da, kjempeflinke 😀

  2. Alexander sier:

    kjempe flott hund du har 🙂 lykke til med femtidige konkurranser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s