Kurs i Rally-lydighet

Denne helga har jeg vært på kurs i Rally-lydighet. Jeg hadde lest endel om sporten og sett litt på Birthe Thoresen som har demonstrert med sin hund Bella. Så jeg var veldig spent før kursstart og så for meg at dette måtte være midt i blinken for Mia.

Birthe Thoresen holdt kurset og fredagskveld var det teori slik at vi fikk ett lite innblikk i hva Rally-lydighet er. Må si at jeg gledet meg enda mere etter teorien.

På lørdag satte vi igang med å gå gjennom de 10 første øvelsene, så fikk vi trene på hver enkelt øvelse. Jeg så fort at det var en stor fordel å ha endel lydighet på plass, for endel av øvelsene er noe av det samme som i lydighet. Enkelte øvelser ga da litt hodebry, det var 270 graders vendinger, 360 graders vendinger og vi skulle vende både mot høyre og venstre. Når vi følte vi kunne øvelsene ble de satt opp som en bane, slik at vi fikk prøvd det. Etter en god pause gikk vi gjennom 9 øvelser til, trente på dem og satte til slutt opp en ny bane. Vips, så var lørdagen gått. Mia jobbet som bare det og halen gikk hele tiden. Det eneste hun ikke likte var å legge seg i det våte gresset, så det lot hun bare som hun ikke kunne. Mia var rimelig sliten lørdagskveld og etthvert forsøk fra Indi om å dra igang lek ble totalt oversett.

Tidligere erfaring fra tidligere kurs med Mia tilsa at det ikke ville være mye å hente fra henne på søndag og siden jeg vil hun skal synes det er gøy, hadde jeg fått tillatelse fra Birthe om å bruke Indi på søndag. Like greit var det for Mia ville ikke være med engang. Så ny dag, med ny hund og 10 nye øvelser å lære. Indi syntes også dette var moro og fokuset var på plass. Da de siste øvelsene var på plass hadde vi vært gjennom hele klasse 1 programmet. Etter en god pause var det tid for å sette opp en full bane. Vi skulle ha det som det ville være i en konkurranse, makstiden ble satt til 3 minutter og tiden ble tatt på oss. Hjelp, prestasjonsangst, siden Indi ikke hadde vært med på lørdag kunne hun jo bare 1/3 del av øvelsene. Fordelen med Rally-lydighet er at man kan belønne underveis og at man kan både bruke tegn og kommando i klasse 1. Indi og jeg var til sist, de andre var superflinke og det hjalp ikke akkurat på nervene mine. Så var det oss da, Indi snusa, vimsa og var ikke på nett i det hele tatt før vi skulle starte. Etter litt jobbing var vi klare, etter første øvelse datt hun helt ut igjen. Jeg avbrøt og startet helt på nytt. Da var hun plutselig med og jobbet som bare det. Jeg fikk hjulpet henne gjennom de øvelsene hun ikke kunne og avsluttet på 2 minutter og 39 sekunder, godt under makstiden. Ble litt stolt da Birthe sa at vi var klare til å stille i konkurranse. De gangene Indi er på nett så går hun råbra, så nå er det bare å jobbe mot at hun er stadig oftere og lengre på nett.

Det var en utrolig lærerik helg med mye moro og latter. Det er en sport som passer supert for Mia fordi det hele tiden er forandringer. En går bare 5-6 meter før neste øvelse kommer også for Indi som sliter litt med fokuset er det ypperlig fordi det ikke er pauser, dermed mister hun ikke fokus hele tiden og må jobbes inn igjen.

Alle på kurset var superivrige etter å trene videre og noen har til og med meldt seg på en konkurranse allerede. Det ser ut som vi får en kveld i uken i Horten hundeklubb til å trene Rally-lydighet. Det er jo flott hvis vi kan få til ett treningsmiljø her i Vestfold. Gleder meg allerede til neste treningskveld, så både, Mia, Indi og jeg kan bli enda flinkere.

Dette innlegget ble publisert i Rally-lydighet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kurs i Rally-lydighet

  1. Wilhelmine sier:

    Åh, høres kjempe bra ut:) Indi er jo kjempe flink, når hu bare klarer å konsentrere seg om deg, og ikke alt mulig annet rundt også. hehe:)

    Håper de får til en dag i uka der oppe, det hadde vært knall morro:D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s