TUR

I dag var det strålende sol, så her var det bare å få på seg turklærne og ut på tur i skogen. Da jeg kom frem og skulle parkere innså jeg at jeg slettes ikke var den eneste som hadde tenkt det.

Ja, ja, tenkte jeg da blir det tur i bånd på bikkjene. Men så tenkte jeg at her har jeg trent bikkjene i innkalling, å vente, gå bak og nødinnkalling i timevis og det er vel på tide at all denne treningen virkelig kommer til nytte. Poenget er vel at de skal kunne kommandoene uansett om det er andre folk i skogen eller ikke.

Jeg startet med å gå der jeg regnet med at det var minst folk og kjørte noen innkallinger med korte mellomrom. Belønningene haglet og hundene kom som kuler så fort jeg ropte. Etterhvert møtte vi både folk og andre hunder som var løse, mine hunder tverrsnudde og kom inn på plass hver gang. Flinke vofser det. Skjelden har jeg fått så mye skryt over hvor flinke hunder jeg hadde, litt stolt ja. Av alle hundene vi møtte var det bare 1 som løp tilbake til eieren når den ble ropt på. De andre kom bort til oss og ville hilse. Mine satt pent og ventet mens eierene fikk hentet hundene sine. Mia kjeftet litt på de som kom for nære (det må jo være lov), men ble sittende. Nødinnkallinga fikk jeg ikke testet ut for det var det ikke behov for.

Måtte jo ha en liten pause i finværet og nyte solen. Mia og Indi utforsket stranden og de måtte utforske noe helt nytt. Isflak vandring, Mia syntes det var utrolig spennede og litt skummelt når bølgene fikk flakene til å gynge.

Indi apporterte selvfølgelig pinner, men fikk ett lite problem. Pinnene havnet under isflakene, hva gjør man da? Indi er ikke dum, så hun fant sin egen løsning.

Jepp, har`n. Det går nemlig fint å apportere isklumper.

I dag fant jeg noen andre stubber bikkjene kunne balansere på. Den stubben Mia står på var det ett stort hull i midten så det var ikke store plassene å sette potene på, men Mia har god kroppskontroll og fikset det. Det ble litt for vanskelig for Indi, så hun fikk en annen stubbe å stå på.

Vofser som har vært superflinke på tur får en ekstra økt med leik før en går hjem.

Jammen klarte ikke Mia å rappe ballen også. Ikke fordi Mia syns det er spesielt moro med ball, men fordi det er moro å rappe den fra Indi.

Jeg var til og med så heldig å finne igjen ballen som jeg hadde klart å pælme opp i et tre tidligere i vinter. Så nå har jeg en i reserve, sånn i tilfelle jeg skulle klare å pælme en opp i et tre igjen.

En flott tur i nydelig vær og med superflinke vofser. Kjekt å se at timevis med trening gir resultater.

Dette innlegget ble publisert i Turer. Bokmerk permalenken.

3 svar til TUR

 1. Bjørg Eva sier:

  Deilig med flott tur 🙂 og ikke minst hunder som kommer på innkalling uansett 😉

 2. Trude Emanuelsen sier:

  så utrolig koselig å se hvordan det går med både Mia og Indi 🙂 Indi har blitt så flott! er så koselig å følge med, for jeg ser at hun virkelig har fått det hjemmet jeg ønsket for henne, skulle jo egentlig beholdt henne selv *s*
  Kita skal ha sitt siste kull nå, og da blir jeg å beholde en valp. jeg har nå 4 hunder her, så da blir det litt ekstra styr! (Bella – sharpei, hun er opprinnelig en omplasseringshund jeg har holdt her for å få stabil, nå er hun 100 prosent, og har bodd her i 6 mnd 🙂 så hun skal flytte om ikke så altfor lenge) (Ghost – bordergutten, fremdeles i sitt ess)(Lisa – dvergpinsher, så utrooolig liten…. 2.5 kilo og utvokst!) og vår nyeste ankomst og lydighetsemne, Beauty – toller tispe 🙂 aldeles nydelig ivrig og fornuftig frøken !

  stå på Lise, du er knallflink!

  • Ja, Indi er blitt ei flott frøken, så jeg er glad for at hun fikk komme til meg. Hun begynner å bli bra i lydighet. Hun trenger bare å modnes litt for hun er ei vimse, men jeg ser stadig fremgang. En hund det er morsomt å jobbe med. Ser at du har litt å holde på med du også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s