Lydighetstrening

I kveld var jeg i Horten hundeklubb og trente med indi. Det er den beste treningsøkta vi noensinne har hatt, jeg lurte en liten stund på om noen hadde vært å bytta ut hunden min mens jeg sov i dag.

Det som hele tiden har vært den største utfordringen i treningen med Indi er at hun skal ha med seg alt som foregår rundt henne. Hun gjør alle øvelsene bra, men hodet virrer konstant så jeg føler at hun ikke følger med.

I kveld var plutselig ikke dette noe problem, Indi holdt kontakten med meg hele tiden også når instruktøren sto og pratet.

Vi hadde først en tannvisning og der ble hun sittende. Etterpå var det fellesdekk,  bikkjene som lå på hver side av Indi reiste seg flere ganger og den ene var bortpå Indi, men hun lå og holdt kontakten med meg. Hurra flinkeste vofsen det.

På stå under marsj stoppet Indi momentant og sto helt til jeg gikk bak henne da vred hun seg litt. Tok da øvelsen på nytt å slengte på en bli kommando da jeg gikk bak og da ble hun stående. Etter det sto hun støtt uansett hvilke sprell jeg drev med.

På dekk fra holdt måtte hun ha hjelp på neddekket 1. gangen, da hun bare ble sittende da jeg kommanderte dekk. De andre gangene smalt hun rett ned i dekk på kommando.

Ved alle øvelsene gikk hun bortimot perfekt fri ved fot og kontakten var der hele tiden.

Dette var en skikkelig rå treningsøkt og innstruktøren lurte på hva vi hadde trent på siden sist for hun så store forandringer. Så utrolig morsomt det er når ting begynner å komme på plass. Jeg har hele tiden vært trygg på at Indi kommer til  bli god i lydighet og regnet med at ting ville falle på plass etterhvert som hun modnet litt. Blir spennende fremover om hun fortsetter å være like fokusert som hun var i kveld. Hvis hun fortsetter denne utviklingen gleder jeg meg til mange morsomme treningsøkter med superflinke vofsen min.

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.

5 svar til Lydighetstrening

 1. Wilhelmine og Akillies sier:

  Åå så morro å lese:) Er gøy når ting funker og man ser fremgang, hurra!! Kjempe flinke er dere:):)

 2. aussiebump sier:

  Dere er kjempe flinke!! Indi kommer til å bli en knall lydighetss hund!!
  Alltid gøy når man føler at ting faller på plass, og går fremover 🙂

 3. Hege sier:

  Hei
  Dette høres veldig kjent ut. Tom-Erik (min samboer) som da har en helsøster av Indi hadde akkurat de samme utfordringene når Lyn var ung, og fra tid til annen kan det være litt sånn enda, spesiellt hvis de trener gjeting; da detter hun litt ut innimellom og ser ut til å ha tusen andre ting i hodet. Men, det har blitt mindre etterhvert som hun har blitt eldre.

  Det skal vel også sies at det høres ut til at dette kan være en fellesnevner for flere av hundene fra denne kombinasjonen. På søndag hadde vi besøk av de som har Mira (også en søster av Indi) og da spurte jeg dem faktisk helt konkret om dette med Mira’s konsentrasjonsevner, og de beskrev noe av det samme, hun kunne tidvis fade ut mens de trente agility, og begynte da å gå store sirkeler i stede for å jobbe.

  Vi har forøvrig også en plagsom pipelyd på Lyn, en lyd det ser ut til at hun ikke er seg selv bevisst. Vi har aldri hatt noe sånt på noen av de andre hundene våre. Hvordan er Indi, håper hun er tausere enn vår Lyn. Jeg vet Yvonn med Fancy (også en søster av Indi) også hadde litt problemer med dette lydnivået en periode

  • Det er heldigvis ikke mye lyd i Indi. Hun kan av og til pistre litt hvis det blir mye venting, men det er så lite at jeg ikke ser på det som ett problem. Fokuset kommer nok med alderen for hun har blitt veldig mye bedre de siste 2-3 ukene. Morsomt å se at det er endel likheter på søsknene. De er definitivt noen bordere som har stor arbeidskapasitet og må brukes. Jeg liker jo at de har mye motor jeg da 🙂

   • Hege sier:

    Ja, det er motor og alt det her jeg også liker. De er raske, små og flotte typer. Tom-Erik har ikke trent så mye agility med Lyn, han har gått ett kurs og trent litt her hjemme, men vi ser jo at det ligger der dette med farten. Også på gjetingen, noe de har drevet litt mere med, kan være litt vell mye trøkk på sauen, men hun hører lett så det er styrbart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s